Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Ve švýcarském cirkuse zavlála česká vlajka

Ušlechtilí koně, exotická zvířata, šikovný pejsek, žongléři, akrobaté nebo klaun. Ano, do Budějc dorazil cirkus, a to až ze Švýcarska! První páteční představení Budějčáci téměř vyprodali. Nebylo se čemu divit, protože v Cirkuse Louis Knie bylo opravdu hodně k vidění.

Rodina Louis Knie je oceňována za drezůru krásných ušlechtilých arabských a fríských koní. Pyšní se exotickými zvířaty, které bylo možné si během přestávky prohlédnout. Největší úspěch sklízelo přítulné mládě velblouda, které se od každého nechalo pohladit.

Vystoupení zvířat střídali akrobaté, kteří předváděli neuvěřitelné kreace, žonglér, jenž sklidil největší aplaus při kouscích se šikovným psem Jackym, či odvážní motorkáři, kteří předvedli jízdu v ocelové kouli smrti.

„Když začal jezdit jeden, tak jsem si říkala, že je šikovnej. Jak přijel druhý, tak už jsem se opravdu divila, a při třetím jsem přestala dýchat, protože to, co tam předváděli za kličky, bylo opravdu šílené. Stačila by malinkatá chyba a nejspíš bychom byli svědky ošklivé podívané,“ pověděla Budějcké Drbně ještě se zatajeným dechem Jana Vrbková.

Celým večerem pak provázel James Biasini z Itálie, který předváděl klauniádu nové generace. Leckteří návštěvníci měli možnost si srandu užít na vlastní kůži i v manéži.

Téměř dvouhodinové představení nenadchlo pouze Budějckou Drbnu, ale i ostatní návštěvníky. „Zezačátku jsem byl trochu zklamaný, ale nakonec jsem naprosto nadšený a šel bych klidně znova,“ řekl Jan Koukal.

Bojíte se do švýcarského cirkusu vyrazit s dětmi, protože tam nebudou nikomu rozumět? Není důvod! Šašek mluví anglicky, navíc se pokouší používat i několik českých slov, a všechny další informace pro návštěvníky jsou namluvené do češtiny.

Do Cirkusu Louis Knie, který stojí na parkovišti u Výstaviště, si můžete zajít až do neděle 10. března. Ve všední dny se hraje od 17 hodin, o víkendu začínají představení ve 14 a 17.30 hodin.

Švýcarský Cirkus Louis Knie v Budějcích

Pondělí, 4. března 2013, 12:15

Jacky předváděl neuvěřitelné kousky
Nechyběla ani česká vlajka

Štítky Cirkus Louis Knie, České Budějovice, vystoupení, Výstaviště, cirkus, Švýcarsko, žonglování, Drbna.cz, Jan Koukal, Itálie, akrobacie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Ve švýcarském cirkuse zavlála česká vlajka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.