Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Filmaři obsadili jihočeské památky

Už v roce 1998 na sebe pořádně upozornil filmem Tenká červená linie. Ne že by do té doby ve své filmografii víc snímků neměl, ale tento psychologický opus se stal kultem a pro mnohé fanoušky vůbec tím nejsilnějším válečným filmem.

Do historie se ale Adrien Brody zapsal až o čtyři roky později, kdy ho Roman Polanski obsadil do geniálního dramatu z období holocaustu - Pianisty. Zrodila se nová a velmi respektovaná hvězda. A právě tento borec bude nyní natáčet na jihu Čech!

Jeho novým projektem je historický film Emperor, který vzniká pod rukama zkušeného režiséra Lee Tamahori. Filmaři už nyní pracují na českokrumlovském zámku a v půlce měsíce se přestěhují na zámek v Jindřichově Hradci.

Pokud se zrovna na tyto dvě památky chystáte, musíte počítat s omezeními. Až do 14. září je v Českém Krumlově zkrácena I. prohlídková trasa, čemuž odpovídá i upravené vstupné. Ve dnech 8. až 10. září bude zámecký areál dokonce zcela uzavřen.

V Jindřichově Hradci se omezení týká jen dvou dnů - 15. a 16. září, kdy bude státní hrad a zámek veřejnosti nepřístupný.

Filmaři se momentálně pohybují také po hradě Zvíkov. Tentokrát se však nejedná o zahraniční štáb. Svoji pohádku Sedmero krkavců zde z části natáčí Alice Nellis. Z toho důvodu je až do 30. září uzavřena prohlídková trasa v Královském paláci. Areál hradu zůstává volně průchozí.

Foto: Georges Biard, Wikipedia

Štítky filmaři, Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Emperor, hrad, Tenká červená linie, zámek, Roman Polanski, Adrien Brody, Lee Tamahori, Česko, Alice Nellis, Georges Biard, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmaři obsadili jihočeské památky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.