Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Film Křídla Vánoc vyprodal Dámskou jízdu

Téměř dva roky navštěvuje Budějcká Drbna akci pro ženy pořádanou multikinem CineStar a poprvé za tu dobu se jí stalo, že neměla kde zaparkovat. Taktéž předsálí bylo plné něžného pohlaví, které ochutnávalo a hodnotilo vánoční cukroví.

Poslední Dámská jízda letošního roku se nesla ve sladkém duchu vánočních radovánek. Svátečně nás naladila nejdříve rodina Milfaitova, která přijela popovídat o svých nejlepších marmeládách na světě, které dodává i na stůl britské královské rodině. Po bohaté tombole přišla na řadu předpremiéra nového českého filmu Karin Babinské Křídla Vánoc.

Příběh se odehrává ve vánočním čase v jednom velkém potravinovém řetězci, ve kterém čtyři hlavní postavy pracují. Každá z nich má nějaký svůj osobní příběh, který se záhy rozjede po vyslovení přání andělovi, který komunikuje skrze jednu z hlavních postav perfektně ztvárněnou Richardem Krajčem.

Optik Petr, Don Juan vdaných žen, žije v maringotce na opuštěném místě pouze s koněm. Jednoho večera si pořeže ruku a upadne venku ve sněhu do bezvědomí, kde se mu přihodí něco neobvyklého. Jakmile uchopí někoho za ruce a podívá se mu do očí, vidí všechny jeho nemoci a celý jeho životní příběh.

Je z toho v šoku, což mu neulehčují ani jeho tři přátelé Nina (Vica Kerekes), osamělá rebelka balící dárky ve stánku, Ráďa (David Novotný), manažer prodeje v hypermarketu - táta, manžel a tchán na plný úvazek, a Zajíc (Jakub Prachař), absolvent DAMU, toužící po roli u divadla, kterou nemůže sehnat, a tak v obchodě dělá šaška dětem.

Události nabírají spád. To, co si každý z nich přál, se začíná plnit, ať už v dobrém či špatném slova smyslu. Bizarní scénky dohánějí divačky k smíchu a chvíli na to se kino ocitá v naprostém tichu a napětí, protože osobní příběhy hlavních postav rozhodně nejsou směné. Jsou plné samoty, strachu, hledání a toužení po něčem, co by je udělalo šťastnými.

Skvělé herecké výkony a příjemná hudba Richarda Krajča jen znásobují ústřední témata filmu, kterých najdeme hned několik. Nejdůležitější však je, že pokud si každý z nás něco upřímně přeje, tak se mu to splní, a to hlavně o Vánocích.

Štítky Křídla Vánoc, Dámská jízda, multikino CineStar, České Budějovice, Cinestar, Drbna.cz, protagonista, Richard Krajčo, Vánoce, Britská královská rodina, Don Juan, Éva Vica Kerekešová, David Novotný, Jakub Prachař, Divadelní fakulta Akademie múzických umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Film Křídla Vánoc vyprodal Dámskou jízdu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.