Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Film Druhá šance přivedl v CineStaru ženy k slzám

Zářijová Dámská jízda nechala účastnice užít si ještě chvíli léta a tepla díky fotografiím z přírodní zahrady manželů Kovářových. Pobavení i smutek přinesl film Druhá šance, který rozpitvával vztah manželů po třiceti letech.

Tradičně byly dámy přivítány sklenkou šampaňského, tentokrát se myslelo s vodou nebo nealko sektem i na řidičky. Sál byl opět téměř zaplněn, což svědčí o populárnosti těchto dámských povyražení.

„Poprvé jsem se na Dámskou jízdu dostala díky informacím z Budějcké Drbny. Hned další měsíc už jsem šla s další kamarádkou a teď už nás pravidelně chodí pět a vždy se skvěle bavíme,“ prozradila Drbně Jitka Slámová.

Prezentaci si připravila Irena Kovářová, která nás seznámila s rodinnou zahradou, které byl udělen certifikát Ukázková přírodní zahrada. Díky projekci se ženy mohly pokochat rozkvetlými trvalkami, které si v zahradě sami určují svá místa, dvěma biotopy, efektivním skleníkem a léčivou pyramidou.

„Povídání paní Kovářové mě bavilo, jen jsem spousty věcem přesně nerozuměla. Mluvila o biotopu, tento pojem mi něco říká, ale přesně nevím, co to znamená. Na fotce byl vidět normální rybníček,“ svěřila se Hedvika Brázdová.

Budějcká Drbna proto zapátrala na chytrém internetu a tady jsou výsledky. Biotop, někdy také stanoviště, je biotické (živé) i abiotické (neživé) prostředí, ovlivněné a pozměněné živou složkou přírody. Lze ho chápat jako společné prostředí určitých složek, tedy soubor všech vlivů, které vytvářejí životní prostředí všech zde žijících organismů. Biotop se vztahuje k určitému druhu organismu, například biotopem škeble Velevrubu malířského jsou vodní nádrže a pomalu tekoucí vodní toky.

Dámy se dozvěděly i o působení Feng Shui, kterým se manželé Kovářovi zabývají již dvacet let a pořádají i kurzy pro veřejnost. Nově zařazeným kurzem výhradně pro něžné pohlaví bude Žena, cyklus a kreativita.

Speciálně pro tyto účely byl vybudován nový domeček jménem Měsíčník. „Každý dům by měl mít své jméno. Když ho pojmenujeme, nalijeme do domu život, energii. Vždyť ještě v polovině dvacátého století měly domy i vily své jméno,“ vysvětluje Irena Kovářová účastníkům Dámské jízdy.

Ještě před promítáním předpremiéry se rozdávala tombola. Cen bylo mnoho. Nejvíce jich věnovala právě rodina Kovářova. Vyhrávaly se vstupenky do přírodní zahrady, pobyty v léčivé pyramidě, poukaz na kurz Feng Shui, tři knihy napsané manželem paní Ireny, kosmetické balíčky od firmy, která věnovala každé dámě vzorek sprchového krému, DVD Líbáš jako ďábel a mnoho dalšího.

Film Druhá šance přítomné dámy jak pobavil, tak rozesmutnil. Příběh o tom, jak se manželský pár po třiceti letech žití dokáže odloučit a těžko se zase vrátit do láskyplných chvílí, nebyl nijak povzbuzující.

„Vy mladí tomu ještě nemůžete rozumět. Ale tohle byl přesně film o našem manželství. Ten by se měl pouštět spíš na pánské jízdě,“ prozradila se slzami v očích Viktorie Volfová. Naštěstí u amerických filmů nechybí happyend, takže přítomné dámy v podobné situaci neodcházely domů v depresi.

Štítky Dámská jízda, multikino CineStar, České Budějovice, manželé, Cinestar, film, přírodní zahrada, biotop, dům, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Film Druhá šance přivedl v CineStaru ženy k slzám  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.