Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Festival Přírodovědecké fakulty slavil výročí univerzity

Jihočeská univerzita slaví dvacáté narozeniny a Přírodovědecká fakulta jí jako dárek minulý čtvrtek nadělila OpenAir festival, který byl plný představení zajímavých kapel či šikovných a zručných studentů.

Sluníčko svítilo a příjemně hřálo, a tak se kapelám i posluchačům na Sokolském ostrově festival výborně vydařil. Jako první se představila českobudějovická kapela Pampalini funky Jam. Jelikož program začínal již kolem druhé hodiny, byla účast posluchačů dost mizerná, ale s přibývajícími hodinami přibývali i diváci.

Hudební vystoupení byla proložena představením tanečnic, kejklířů či budějckých oblíbenců, kteří točí s ohněm Tohuvabohu. „Na jejich představení jsem poprvé, ale je to úžasný. Ještě jsem neviděla lepší vystoupení, než tohle, tedy podobného typu. Až budou zase někde vystupovat, tak tam určitě budu,“ sdělila Budějcké Drbně Karolína Prášilová. Odpoledne také probíhal workshop kejklířů, na kterém si příchozí mohli vyzkoušet žonglování s kuželky, míčky, hru s diabolem či své akrobatické dovednosti.

Vyvrcholením celého dne se stal koncert punkové kapely Znouzectnost, která to na pódiu pořádně rozjela. Ani příchozí fanoušci se nenechali zahanbit a předvedli na parketě pořádné pogo. Ono taky večer pěkně přituhlo, takže bez pohybu či kelímku piva se venku nedalo vydržet.

„Jsem tady od začátku. Program mi přijde úplně skvělej. Dobrý je, že se vydařilo počasí. Nejvíc se samozřejmě těším na Znouzectnost, ale Pampalini funky Jam mě taky bavili. A bubeníci? Super!“ vyprávěl Ondřej Soudek, který upíjel chmelový mok a dobře se bavil.

OpenAir festival Přírodovědecké fakulty JU

Pondělí, 21. května 2012, 16:35

Golda válel na pódiu jako za mlada
Když fireshow začala, teprve se stmívalo

Štítky hudební skupina, představení, přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, festival, univerzita, Drbna.cz, Znouzectnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Přírodovědecké fakulty slavil výročí univerzity  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.