Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Festival Léto ve městě nabídne bohatý program

Téměř 180 akcí mohou navštívit lidé v Českých Budějovicích během festivalu Léto ve městě 2013. Představení divadel, koncerty, výstavy či filmové projekce se uskuteční na různých místech od června do září.

Jedním z vrcholů letního programu budou tradiční Múzy na vodě, při nichž vystoupí například Eva Pilarová, Jitka Zelenková nebo Vlasta Redl.

„Ale nedá se mluvit vyloženě pouze o jednom nejatraktivnějším bodě celého programu. Zajímavá bude třeba výstava Českobudějovičtí ostrostřelci nebo vizuální show Město lidem, lidé městu,“ řekla náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Součástí akce Město lidem, lidé městu bude například proměna rušné Krajinské ulic v centru Českých Budějovic na klidovou zónu. Na jeden den tam bude na konci srpna zákaz vjezdu aut a třídu pokryje zhruba 500 metrů čtverečních travnatého koberce.

Lidé také budou moci od července do srpna každý čtvrtek a pátek navštěvovat letní kino, které bude promítat staré české filmy. „Jejich seznam ještě upřesníme, ale chceme, aby se jednalo o rodinné filmy,“ řekla Popelová.

Na všechna představení v letním kině bude vstup zdarma. Při tradičních Múzách na vodě vystoupí řada umělců od 1. do 6. července na pódiu umístěném na slepém rameni řeky Malše.

„Máme připravenou i suchou variantu v případě deště. To by se program Múz přesunul do domu Slávie,“ upřesnila náměstkyně primátora.

Zdroj: ČTK

Štítky Léto ve městě 2013, České Budějovice, festival, výstava, představení, Eva Pilarová, Jitka Zelenková, Vlasta Redl, divadlo, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Léto ve městě nabídne bohatý program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.