Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Festival Frymburkfest - Lipno 2014 navštívilo 30 tisíc lidí

První ročník letního charitativního multižánrového festivalu Frymburkfest - Lipno 2014 s podtitulem Na společné vlně se mimořádně vydařil.

Dvoutýdenní kulturní program se sedmi dvojkoncerty osobností české hudební scény přímo na hladině Lipenské přehrady a řadou pozoruhodných doprovodných akcí pro všechny generace přilákal odhadem kolem 30 tisíc návštěvníků. A co je hlavní, podařilo se vybrat téměř 300 tisíc korun, které pomohou dětem s hendikepem!

Nový festival byl iniciován hercem a hudebníkem Zdeňkem Podhůrským, patronem a autorem charitativního projektu Číslo na Boha. Každá z devíti večerních produkcí byla symbolicky věnována konkrétnímu dítěti, vybranému ve spolupráci s občanským sdružením Dobrý skutek.

Frymburkfest - Lipno 2014 nabídl nejen osvěžující hudební zážitky. Na speciálním pódiu na vodě zazpívala například Lucie Bílá, Ewa Farna, skupiny Olympic, Buty a řada dalších známých umělců. V rámci atraktivního doprovodného programu se dělo mnoho zajímavého po celém Frymburku.

Lákavá byla například jedinečná možnost svézt se v doprovodu zkušené posádky na autentické replice vorového pramene - unikátním voru ze 76 smrkových klád.

Značnou pozornost vzbudila také akce Řežeme dětem, kdy v přístavu pod vedením vicemistra světa v dřevosochání Martina Komárka vznikaly rozměrné sochy na téma klasických českých pohádek. Originální sochy se stanou trvalou ozdobou a atrakcí města.

A na závěr festivalu byla na nábřeží slavnostně odhalena Zvonička naděje podle návrhu proslulého architekta Bořka Šípka, symbolizující charitativní podtext celé akce.

„Máme radost, že se nám podařilo zpříjemnit léto početným návštěvníkům Frymburku i celé lokality a zároveň pomoci dětem s hendikepem. Samozřejmě nás těší příznivé ohlasy, které festival Frymburkfest - Lipno 2014 hned napoprvé vyvolal. Velké poděkování patří všem zúčastněným, účinkujícím i partnerům akce, městysu Frymburk pod vedením starosty Oto Řezáče, ale zejména všem návštěvníkům, kteří zakoupením vstupenky přispěli na dobrou věc,“ konstatoval jeden z producentů Aleš Nejedlo ze společnosti Adventure agency, která festival společně s RURagency produkčně zaštítila.

Mediálním partnerem prvního ročníku Frymburkfestu - Lipno 2014 byla Budějcká Drbna.

Tisková zpráva

Štítky Frymburkfest - Lipno 2014, Na společné vlně, festival, Frymburk, Vodní nádrž Lipno, Zdeněk Podhůrský, Ewa Farna, Lucie Bílá, Olympic, Buty, Bořek Šípek, Martin Komárek, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Frymburkfest - Lipno 2014 navštívilo 30 tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.