Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva letní vlaky tento týden zamíří do stanice Zábava

„Pozor, pozor, na letní kolej vjíždí vlak, který vás zaveze do stanice Zábava, připravte se k odjezdu, nastupujte...“ Hned dva vlaky, kterými se můžeme vydat za zábavou, hudbou i za historií, vyjedou v následujících dnech.

Ve středu 4. července bude vypraven zcela speciální vlak Nezmar Expres. Budějcká skupina Nezmaři i letos zve všechny na jízdu historickým parním vláčkem, který bude mít hlavní zástavku v Hůrkách.

Tam, přímo na nádraží, se bude konat koncert Nezmarů a po něm vláček odveze všechny hudbymilovné – nebo, přesněji nezmaromilovné – pasažéry zpět. Vláček odjíždí v 16.45 z Jindřichova Hradce a z Hůrek bude vyjíždět po koncertu ve 22.45 zpět do Jindřichova Hradce.

A na cestu z města a také na výlet za historií, tradicemi a zábavou se můžeme vydat hned den následující, ve čtvrtek 5. července. Jihočeské muzeum ve spolupráci s Českými drahami a Informačním centrem Borovany připravilo akci nazvanou Cesta z města aneb Za Janem Žižkou do Trocnova.

Speciální vlak vyjede z vlakového nádraží v Českých Budějovicích ve 12.38 hodin a zamíří do Trocnova, kde bude v areálu u Žižkova památníku připraven bohatý zábavný program.

Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Krumlovských pištců, skupiny historického šermu Fedrfechtýři, Studio Dell´Arte s divadelní hrou Pražská defenestrace a country skupinu Weekend .Odjezd ze zastávky Radostice je v 18.38 hodin.

Štítky Jindřichův Hradec, Jan Žižka z Trocnova, České dráhy, historie, Trocnov, zábava, Cesta z města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva letní vlaky tento týden zamíří do stanice Zábava  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.