Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Divokej Bill předvedl v Budějcích pořádnou divočinu

Páteční koncert oblíbené české kapely Divokej Bill s názvem Akustický turné navštívilo v Kulturním domě Vltava publikum napříč všemi generacemi. To bylo ve varu od začátku až do konce celého koncertu. Přesně tak, jak jsou kluci z kapely zvyklí.

Ještě před jejich nástupem jim však pořádné entrée připravila vcelku mladá tříčlenná kapela Jelen, která se na tuzemské scéně prezentuje nepříliš hraným pop-folkovým stylem. V zahraničí tomu ale je jinak, a tak se i tady snaží skupina zpěváka Jindry Poláka prorazit s tímto žánrem a navázat na jeho starší éru. Během pátečního večera nezapomněli zahrát své písně z alba Světlo ve tmě, kam patří i hity jako Magdaléna nebo Nebe nad Prahou.

Hluché období, kdy se na pódiu střídaly kapely, vyplnil divadelní soubor La'My. Netradiční skeče obohatil těsně před startem hlavního koncertu hraný rozhovor jedné ze členek s hlavními představiteli Divokýho Billa. Diváci se určitě nenudili, netrpělivě však vyčkávali kompletní příchod těch, na které páteční večer přišli.

Ti své představení odpálili jednou z největších pecek celé éry, píseň Lásko rozproudila krev hned na úvod. Další hity na sebe dlouho nenechaly čekat - Vstávej, Síť, ale také Malování a Do roka a do dne. Jako dárek všem fanouškům zahrála skupina okolo frontmana Vaška Bláhy pár písní z nově připravovaného alba. Zajímavou skladbou je například Tsunami, o které ještě určitě uslyšíme. „Nám se ta deska moc povedla, jestli můžu mluvit za sebe. Vznikla jenom z našich hlav. Tohle je návrat Divokýho Billa na českou scénu,“ těšilo člena kapely Štěpána Karbulku.

Veškerá hudba zněla po celý večer jenom čistě. „Rozdíl od obyčejného koncertu je takový, že bubeník Marek hraje štětkami, Vašek má akustickou kytaru místo elektrické, stejně jako basista Jurda. Obohatili jsme to také hosty na kontrabas, na dudy a na banjo,“ popisoval zvláštnosti Karbulka.

Přes dvě hodiny nadupaného koncertu samozřejmě nemohly skončit jen tak, proto se před samotným závěrem návštěvníci dočkali několika skvělých přídavků. I po nich se ale velmi těžko loučili s Kulturním domem Vltava. Možná i proto, že členové kapely mezi ně poslali několik lahví skotské whisky Ballantines. Ta totiž hraje zásadní roli na celém turné.

Pouze na třech koncertech pouští Divokej Bill šťastlivce do Ballantine's Backstage. A jednou z oněch štací byly i České Budějovice. Zařadily se tak po bok Ostravy a Prahy. Po vystoupení se ve speciálně určeném prostoru setkalo pár lidí s členy kapely. Billové potvrdili, že patří mezi pravé rockery. V zákulisí bylo vidět, jak bohémský život si dokáží užívat, a tak teklo pití jedním velkým proudem. „Baví nás to, všude jsou jiní lidé. V Ostravě teď byli taky úplně odlišní, ale naprosto přátelští. Jejich přítomnost nás těší,“ komentoval Karbulka pobyt fanoušků v backstage.

Z tváří nejdůležitějších aktérů šlo vyčíst, že se akce nadmíru vydařila. Radost z toho měli i ti, kteří se s nimi mohli v zákulisí potkat. „My jsme se sem opravdu těšili, protože Vašek má z tohoto kraje přítelkyni a půlku její rodiny, takže na jih jezdíme hrozně rádi,“ vyprávěl několik desítek po půlnoci třiatřicetiletý muzikant.

Jedna velká párty pro vybranou společnost trvala v Kulturním domě Vltava až do ranních hodin. Fanouškům, kteří běžně nemají možnost vidět vše, co se děje po vystoupení, se tak nabídl jedinečný pohled do života jedné pořádně české rockové kapely.

Štítky Divokej Bill, Štěpán Karbulka, KD Vltava, Jelen, Ballantines, Backstage, Akustický turné, hudební skupina, koncert, České Budějovice, Kulturní dům Vltava, Václav Bláha, Jindra Polák, Praha, Ostrava, turné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divokej Bill předvedl v Budějcích pořádnou divočinu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.