Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Déšť první den festivalu pouličního umění nepřekazil

Vracíte se domů z práce a ulice, kterými procházíte, jsou najednou veselejší? Hraje se v nich divadlo, zní tóny dobré hudby a vy se jako ostatní zastavíte a vychutnáváte si příjemnou atmosféru? Jestli ano, tak se ocitáte na již čtvrtém ročníku Buskers festu, který se koná v centru Budějc.

Středeční počasí pouličnímu umění zrovna moc nepřálo, avšak pořadatelé zareagovali velmi rychle a kapely tak získaly útočiště v různých klubech či jiných prostorách.

Divadlo Kvelb, které bavilo malé i velké na Piaristickém náměstí, ještě stihlo hezké počasí. Na rozdíl od něho kapela Vehicle Club Band musela utéct z Panské ulice do Café Hostelu, který se stal zázemím i pro další hudebníky.

Budějcká Drbna si tam poslechla libé hlasy skupiny Pšt..?!, pobavila se u hudebního vystoupení Láďa Baďa Latka a oddechla si při hraní kapely Votvíráci.

„Je škoda, že se počasí takhle pokazilo, přece jenom hraní na ulici má jinou atmosféru, ale i tak je fajn, že se celá akce kvůli tomu nezrušila. Jen lidí je tu docela málo, snad jich večer bude víc,“ řekl Jaroslav Štětina v Music clubu Fabrika, který poskytl prostory hudebníkům, kteří měli vystupovat na Lannově třídě.

Umělci z Piaristického náměstí se přesunuli se svým programem do Horké Vany, kde Budějcká Drbna zastihla zrovna divadlo v podání žáků z osmé třídy waldorfské školy. Ti hráli komedii Měšťák šlechticem od Moliéra.

Při cestě domů Drbna potkala ještě dva hudebníky, kteří energicky hráli na kytaru a housle u Prioru. Buskers fest nabídne program ještě během celého pátečního dne.

Buskers fest 2014

Čtvrtek, 26. června 2014, 20:30

U Café hostelu se hrálo nejdřív venku. Déšt pak zahnal skupinu pod střechu
MC Fabrika poskytla prostory kapelám, které měly vystupovat na Lannově třídě

Štítky Buskers fest, festival pouličního umění, České Budějovice, divadlo, hudební skupina, umění, festival, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Déšť první den festivalu pouličního umění nepřekazil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.