Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Den architektury osloví i Jihočechy

České Budějovice ale i další čtyřicítka měst zaznamenají o víkendu třetí ročník festivalu Den architektury, který plynule naváže na dvě předchozí úspěšné akce. Těch se zúčastnilo více než šest tisíc návštěvníků.

V Budějcích proběhne při této příležitosti komentovaná prohlídka několika projektů vzniklých pod taktovkou architektonického studia ATELIER A8000, které stojí například za vznikem multifunkčního pavilonu T na českobudějovickém výstavišti.

Prohlídka bude zahájena v neděli v 15 hodin před budovou ČSOB na Lannově třídě. Od 18 hodin pak proběhne v Domě umění přednáška CBArchitektura na téma architektonické soutěže v Českých Budějovicích.

Jihočechy by mohl zajímat také program v Písku. Už dnes se budete moci projít společně s architekty Petrem Leškem a Martinem Zborníkem a pohovořit na téma 'řeka Otava a její potenciál pro město Písek'. Procházka s možností diskuze začne ve 14 hodin nad elektrárnou u Václavského jezu.

Písečtí architekti přispějí k tomuto dni i workshopem, návštěvníky totiž zapojí do tvorby územního plánu. Pomocí interaktivní hry 'Máme plán' seznámí architekt Petr Klápště laickou veřejnost se vznikem tohoto strategického dokumentu. Workshop se koná v sobotu od 17 hodin v prostorách písecké Sladovny.

Foto: ATELIER A8000

Štítky fesstival, Den architektury, třetí ročník, České Budějovice, CBArchitektura, Dům umění, Písek, architektura, architekt, festival, Československá obchodní banka, Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den architektury osloví i Jihočechy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.