Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čínští artisté roztleskali Budvar Arénu

Když se řekne cirkus, mnohým z nás se vybaví mříže s tygry a lvy, koně, artisté na lanech a další pozoruhodní lidé kočující od města k městu. Čínský národní cirkus ale v neděli večer překvapil Budějčáky svou výjimečností.

V dnešní době se stávají populárnějšími takzvané nové cirkusy bez zvířat, které připomínají divadelní vystoupení. Představení jsou postavena na příběhu, při kterém artisté předvádějí neuvěřitelné akrobatické kousky.

„Bylo to zajímavé, ale čekal jsem něco trochu jiného, jako artisty na lanech a podobně. Když jsme přišli a viděl jsem připravené pódium, tak mě to trochu zarazilo. Také sezení na židlích na ledě nebylo moc příjemné. Přišlo mi, že se toto představení do Budvar Arény bohužel nehodí, ale výkony artistů byly opravdu neuvěřitelné,“ komentoval představení jeden z diváků Lubor Mráz.

Čínský národní cirkus letos slaví 25. výročí svého vzniku a vydal se tak na evropské turné s novým programem nazvaným Shanghai Nights. Jednotlivá vystoupení propojuje vždy příběh, který se váže k této asijské zemi.

Letos se nechala choreografka Sun Qing Qing inspirovat vyprávěním své babičky, která zažila Šanghaj v polovině 20. století, kdy se stala nejlidnatějším a rychle se rozvíjejícím čínským městem, kde se mísily různé kultury a národnosti.

Představení proto bylo zasazené do jednoho ze šanghajských barů, kde se odehrávají strhující akrobatické a žonglérské kousky, které u nás nejsou jen tak k vidění. Čínské akrobatické umění stojí na tradici starší 2000 let.

„Nejvíc mě asi zaujaly artistky na prodloužených monokolech, které ve výšce tří až čtyř metrů dokázaly nejenom ovládat vratké kolo, ale i házet a chytat misky. Neuvěřitelné, co někteří lidé dokážou,“ obdivovala Lenka Vejdělková.

Štítky Čínský národní cirkus, České Budějovice, Budvar aréna, cirkus, představení, Šanghaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čínští artisté roztleskali Budvar Arénu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.