Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chátrající kulturní ráj pro všechny nabírá druhý dech

KD Slavie se stala útočištěm lidí všech věkových kategorií. Kulturní a zábavné vyžití tu nalezne jak čtyřleté dítě, tak jeho rodiče i prarodiče. Díky rozhodnutí rady města o rozšíření využití objektu Slavie znovu pro kulturu, vzdělávací projekty a společenské akce se nám tak architektonicky skvostná budova mění v lidem prospěšné útočiště před všedností a uspěchaností dnešního světa.

Kulturní památka KD Slavie začíná opět společensky žít. Z bývalé restaurace se stal útulný podnik jménem Café Klub Slavie, který Budějcká Drbna ráda navštěvuje, jelikož nabízí velice pestrý a originální program.

Dlouho nevyužívané prostory dřívější prodejny nábytku teď slouží nově vzniklému občanskému sdružení Ateliéru Kulisa. Sdružení vzniklo díky myšlence nabídnout smysluplné strávení volného času pro děti a mládež. Ve večerních hodinách pak slouží ateliéry ke kulturnímu i vzdělávacímu vyžití dospělým jedincům.

Harmonie těla, mysli a duše též můžete dosáhnout pod střechou jednoho z nejstarších městských kulturních domů ve Slavii, a to centru jógy, kde vás zasvětí do systémů relaxačních, meditačních, dechových a fyzických technik. Jóga v denním životě je vhodná pro člověka každého věku a úrovně fyzických možností. Jejím cílem je pomoci člověku získat a zlepšit tělesné, duševní, sociální a duchovní zdraví a dosáhnout harmonie.

Občanské sdružení Akademický klub třetího věku Aktiv je další institucí, kterou si Slavie vzala pod svá ochranná křídla. Aktiv sdružuje  občany starší 50 let, invalidní a seniory, kteří se chtějí aktivně zapojit do vzdělávacích, společenských, zájmových  a kulturních akcí.

Velký sál KD Slavie také kulturně vzkvétá. Hostí na svém pódiu různé divadelní spolky či hudební lahůdky nejen českého původu za podpory a spolupráce Jihočeského divadla. Sál je možné využít také pro ples, besídku, firemní večírek nebo promoci.

Dále se bude v prostorách bývalého Martys clubu otvírat jazzový klub, jak už vás Budějcká Drbna informovala. Dále se pak chystají zkušebny pro hudebníky ve sklepeních domu, které prošly celkovou revitalizací a již v dubnu se budeme moci těšit na akce pod širým nebem, které se chystají na letní scéně.

Štítky Drbna.cz, kultura, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chátrající kulturní ráj pro všechny nabírá druhý dech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.