Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Českobudějovický Majáles: Dlouho očekávaný studentský festival konečně startuje

A je to tady, největší svátek studentů odstartuje v pondělí 2. května. Bude zde k vidění osmašedesát kapel, 10 divadel, 21 performerů, 2816 masek a zvolí se jeden král - tak se dá stručně představit největší jihočeský festival, který na týden ovládne centrum Českých Budějovic. A nemusíte si připravit ani korunu.

Odlišný od ostatních festivalů je právě tím, že jde o zcela neziskový projekt organizačního týmu studentů. Ti ho vytváří ve volném čase bez nároku na odměnu. Přesto jde o festival na skutečně profesionální úrovni, který je letos rozsahem prostoru, času a spektra žánrů největší v celé České republice a to bez placeného vstupu celý týden.

Od 2. do 6. května bude Majáles v Českých Budějovicích postupně gradovat. První tři dny se odehrají hlavně v klubech. Později se program přesouvá do ulic, pod širé nebe. Ve čtvrtek na Piaristickém náměstí a v pátek na Sokolském ostrově vyrostou stage, kde se představí největší hvězdy.

Více informací najdete na www.budejovickymajales.cz, kde naleznete celý program.

Hlavním pátečním headlinerem bude mezinárodně proslavená kapela N.O.H.A, Drum’n’Bass kombinovaný s žánry z celého světa. Z různých koutů jsou i její členové, ze Španělska, New Yorku, Německa, ale i Česka.

Dále vystoupí Žagar, přední skupina východoevropské elektro-rockové scény, pražská hip-hopová formace Prago Union v doprovodu živé kapely, nebo experimentální filadelfský soubor Capillary Action. Poslední jmenovaní zahrají na Naab stage, což bude alternativní pódium, blízko hlavní stage na Sokolském ostrově. Na open-air stage ve čtvrtek 5. května se představí například legendární pražská hip-hopová formace Prago Union, dokonce s živou kapelou.

Kdo třeba nemá zájem jen o velké kapely, pro něj bude připravena Dark side of Majáles. Sesterský program, který 2. a 3. května představí to nejlepší z regionální scény. Na své si přijdou i milovníci divadel. Herci ze souborů Teatr Novogo Fronta, Kabaret Kajbar nebo Teatru Víti Marčíka se vám předvedou jak v divadlech či klubech, tak v ulicích města. Soubor Bufet zahraje představení dokonce ve svém vlastním autobuse.

Samozřejmě nesmí chybět ani tradiční majálesový průvod. Dav lidí z celkem šestnácti škol se provalí městem, aby na Sokolském ostrově přihlíželi finálnímu souboji o titul krále Majálesu.

Tak neváhejte a přidejte se k nám. Budeme velké akce sledovat spolu s vámi, proto pište a foťte.

Autor: Redakce

Štítky festival, hudební skupina, divadlo, České Budějovice, Česko, maska, Prago Union, Víťa Marčík, Německo, Španělsko, New York, Piaristické náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Jo oni tam hrajou? Sem myslel ze uz ani nehrajou. Jednou meli hrat ve 24:00 ted zase nekdy podvecer to je organizace bych se ..... .

Čtvrtek, 5. května 2011, 09:12Odpovědět

Frank Flint

Těšim se hlavně na Pub Animals, ty naše hvězdy jihočeský! :)

Pondělí, 2. května 2011, 13:46Odpovědět

Českobudějovický Majáles: Dlouho očekávaný studentský festival konečně startuje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.