Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Červnová Dámská jízda promítala film speciálně pro ženy

Dámská jízda v budějckém multikině CineStar inspirovala své věrné i nové účastnice těsně před začátkem léta k vyražení za kulturou. Holašovické slavnosti představil tamní starosta Jan Jílek a Otáčivé hlediště ředitel Jihočeského divadla Jiří Šesták.

Horko, dusno a nakonec i vydatný déšť zřejmě zapříčinily, že se Dámské jízdy s lákavým programem nezúčastnilo mnoho divaček. Přesto se večer vydařil.

Prvním hostem byl starosta Holašovic Jan Jílek, který představil přítomným dámám malebnou jihočeskou vesničku. Dále nás seznámil se Slavnostmi slunovratu a keltské ohňové noci, které se uskuteční tuto sobotu.

„Na Holašovické slavnosti jezdíme každý rok, ale o těchto slyším prvně. Určitě na ně vezmu děti, protože milují Asterixe a Obelixe, kteří tam mají být,“ směje se Jana Hrozná. Samozřejmě jsme byly pozvány i na tradiční Selské slavnosti Holašovice, které se letos konají od 20. do 22. července.

Druhým hostem večera byl ředitel Jihočeského divadla Jiří Šesták, který obětoval chvilku ze svého drahocenného času a představil nám Otáčivé hlediště v Českém Krumlově. Krátkým filmem nám dal ochutnat všechny lahůdky, které jeviště s nejvyšším stropem na světě nabízí.

„Nejdřív jsem si myslela, že to bude nuda, protože kdo by v jižních Čechách neznal otáčko, ale pak jsem byla překvapena, co všechno se tam hraje. Nenapadlo by mě, že se můžu přijít podívat na operu pod širým nebem či na balet. Trochu mě mrzí, že jsou lístky tak drahé, člověk si může dopřát toto neobvyklé a krásné divadlo pouze jednou ročně,“ komentovala promítání Klára Mužíková.

Jako při každé Dámské jízdě se opět losovalo o atraktivní ceny. Tentokrát bylo hodně dárků a lidí méně, takže zajímavou cenu si domů odneslo mnoho spokojených účastnic. Vyhrávaly se dva lístky na Otáčivé hlediště, vstupenky na Selské slavnosti, DVD s filmem Líbáš jako ďábel a mnoho dalšího.

Komedie Jak porodit a nezbláznit se patřila ke klasickým americkým komediím, která znatelně dámy v sále nenudila, chvílemi se doslova otřásal smíchem. Promítat ji však na Pánské jízdě, do půl hodiny by byla místnost prázdná.

„Komedie nebyla špatná, i když při některých scénách kroutím hlavou a říkám si, že Američani musí být naprosto pošahaní, jestli to tam teda chodí tak, jako v jejich filmech. Jinak s večerem jsem byla opět moc spokojená,“ přiznala Drbně Tereza Chuchlová.

Štítky slavnost, film, Jan Jílek, Jiří Šesták, Otáčivé hlediště Český Krumlov, Jihočeské divadlo, Cinestar, kultura, Asterix a Obelix, Holašovice, Líbáš jako ďábel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červnová Dámská jízda promítala film speciálně pro ženy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.