Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čeká nás týden ve znamení hudby a cestování

Přednášky o cizích zemích na vás budou v dalších dnech čekat nejenom v Budějcích, ale i v Borovanech. Kulturu hned začátkem týden otevře zpívající právník Ivo Jahelka, během pracovního týdne uslyšíte kapelu Jananas a o víkendu si zařádíte na ska v podání kapely The Chancers.

Písničky zpod taláru

Zpívající právník, jehož zálibou je zhudebňování vybraných soudních případů a zajímavých příběhů ze života, vystoupí v pondělí v rámci folkového cyklu Na návštěvě u Nezmarů. Ivo Jahelku uslyšíte od 19 hodin na Malé scéně DK Metropol.

Mladí českobudějovičtí hudebníci se představují

Každý měsíc se v Jihočeské vědecké knihovně uvede mladý hudební talent. V úterý od 19 hodin poznáte nadání čerstvého absolventa konzervatoře, klavíristy Tomáše Lísala.

Poznejte Litvu

Jak se žije v Litvě, se dozvíte v úterý od tamní rodačky studující v Budějcích Aurelije Galinyte. Vyzkoušíte si nejenom klasický litevský tanec a hry, ale ochutnáte i tradiční dort a nápoj. Večer začne od 19:30 v Klubu malých pivovarů.

Jižní Amerika od Pacifiku k Atlantiku

Cestovatel Bob Stupka představí ve čtvrtek v kinosále na nádvoří kláštera v Borovanech cestu napříč jihoamerickým kontinentem. Od 18 hodin poznáte ztracené město Inků, Machu Picchu, kouzlo náhorní planiny Altiplano, proslulé vinařské oblasti v Argentině, vodopády Iguacú a nejkrásněji položené město světa Rio de Janeiro.

Autogramiáda Romana Šebrleho

Výjimečný sportovec a moderátor televizních novin Roman Šebrle vystoupí ve čtvrtek v pasáži nákupního centra IGY. Uvidíte talk show, proběhne autogramiáda a i společné focení. To vše od 16:30.

Taneční večery v Café Klubu Slavie

Silné a netuctové melodie budou znít ve čtvrtek vašim oblíbeným klubem. Café Klub Slavie navštíví brněnská kapela Jananas. Koncert začne ve 21 hodin.

Klasická latinskoamerická atmosféra vypukne v sobotu v Café Klubu Slavie. Tančit se bude salsa merengue, reggeaton, bachata, tango i samba. Ti z vás, kteří některý z tanců neovládají, se nemusí bát, od 21 hodin se ho naučí.

Znít bude americké blues

Rene Trossman Quartet vystoupí v pátek v Jazz & Blues Clubu Highway 61. Chicagský kytarista zahraje od 21 hodin.

Hudební řádění ve Velbloudovi

Po dlouhé době vyskočí na pódium v Music Baru Velbloud ska kapela z Prahy The Chancers. Zaskákat si na jejich rychlé rytmy budete moci v pátek od 20:30.

Sobotní večer se budou ve Velbloudu slavit dvoje narozeniny. Bude tam řádit skupiny The Voice of Street a Neparkovat výjezd. Vstupné do 22 hodin bude pouze za 30 korun.

O dalších akcích nejen z kultury si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Foto: archiv kapely The Chancers

Štítky kulturní přehled, tipy, kultura, České Budějovice, hudební skupina, Ivo Jahelka, The Chancers, Borovany, Litva, Roman Šebrle, hudba, přednáška, cestování, Jižní Amerika, Tichý oceán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás týden ve znamení hudby a cestování  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.