Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Během úplňku se dozvíte zajímavosti o budějckých ulicích

Také v srpnu pokračuje Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích ve spolupráci s Pohádkovým královstvím v oblíbených vycházkách za letních úplňků. V nadcházejících dnech jsou v plánu rovnou dvě - respektive jedna, druhá je po úplňku.

V neděli 10. srpna se můžete s Danielem Kovářem, ředitelem Státního okresního archivu České Budějovice, vydat po stopách budějckých ulic. Dozvíte se zajímavosti o stávajících ulicích, ale i těch zaniklých či plánovaných, avšak nikdy nerealizovaných.

Pokud vás láká spíše tajemno, určitě vás zaujme „poúplňková“ vycházka, která se uskuteční o dva dny později. S Hynkem Klimkem totiž můžete v úterý vyrazit za strašidly a tajemnými bytostmi Českých Budějovic.

Poznávání památek za letních úplňků bude pokračovat také v září, kdy je na programu Zábava, kultura a sport v Českých Budějovicích za 1. republiky. V úterý 9. září vás městem tentokrát provede Leoš Nikrmajer, historik Jihočeského muzea.

Sraz je vždy před historickou budovou Jihočeského muzea. Procházky začínají ve 20.30 hodin a vstupné činí 60 korun.

Vycházky za letních úplňků se konají také na tvrzi Žumberk u Nových Hradů, a to 10. srpna či 9. září.

Soutěž o vstupenky

Tři čtenáři, kteří do pátečního poledne správně odpoví na otázku prostřednictvím formuláře a následně budou vylosováni, získají po dvou vstupenkách na jakoukoliv ze zmíněných vycházek. Lístky do soutěže věnovalo Jihočeské muzeum.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Jihočeské muzeum bylo založeno v roce 1877. Správně je tedy možnost B.

Dva volné vstupy na jednu z letních procházek ze úplňku vyhráli čtenáři Andrej Hrešan, Dana Heinclová a Michal Kubát. Blahopřejeme!

Štítky Jihočeské muzeum, České Budějovice, procházky za letních úplňků, soutěž o vstupenky, muzeum, soutěž, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Daniel Kovář, Hynek Klimek, Michal Kubát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během úplňku se dozvíte zajímavosti o budějckých ulicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.