Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bambiriáda v Českých Budějovicích ukáže dětem možnosti, jak trávit volný čas

Letošní 13. ročník celorepublikové akce Bambiriáda začne v Českých Budějovicích 27. května a potrvá tři dny. Cílem je představit veřejnosti aktivity různých sdružení dětí a mládeže a středisek volného času, řekl v úterý novinářům Vladimír Kubát, předseda krajské rady dětí a mládeže.

 

Motto letošního ročníku Bambiriády je Máme se o co podělit. "Heslo koresponduje s poselstvím Evropského roku dobrovolnictví, jehož oficiální akcí v oblasti práce s mládeží se Bambiriáda stala," přiblížil Kubát.

"V oddílech, klubech, kmenech, družinách se nescházíme pouze kvůli hraní her, i ty jsou nakonec přeci jen prostředkem. Scházíme se proto, abychom se vzájemně rozvíjeli v dovednostech, znalostech a schopnostech. Starší učí mladší, stejně jako mladší učí starší trpělivosti, ohleduplnosti, odpovědnosti. Snažíme se vytvářet zajímavé prostředí a pozitivně formovat mladé lidi," říká předseda České rady dětí a mládeže (ČRDM) Aleš Sedláček.

Bambiriáda tak bude jakýmsi obřím a živoucím informačním centrem, v němž účastníci akce získají informace například o tom, kde a jaký oddíl sídlí a za jakých podmínek je možné se stát členem. V Českých Budějovicích se akce koná pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly (ČSSD) a primátora Statutárního města České Budějovice Juraje Thomy (HOPB).

Návštěva Dne otevřených dveří přiblíží činnosti jednotlivých sdružení a nabídne řadu možností, jak mohou děti efektivně a příjemně strávit svůj volný čas.

"Centrum Bambiriády bude v areálu sportovní haly od 27. do 29. května. Bude zde připravené pódium pro kulturní vystoupení, které bude tvořit přirozené centrum dění. Okolo pódia budou expozice jednotlivých sdružení," doplnil Kubát.

Na pódiová vystoupení je přihlášeno 867 účinkujících s 86 programy z 30 sdružení či souborů, v infocentru mohou děti a rodiče získat potřebné informace o sdruženích, letáčky a propagační materiály," vysvětlil Kubát.
Letošní ročník opět doprovodí Malá energetická akademie E.ON. Soutěž je určená pro děti a mládež Jihočeského kraje, kraje Vysočina a Jihomoravského kraje.

Prostřednictvím interaktivní mapy projektu Kam chodit na www.kamchodit.cz se rodiče a jejich děti dozvědí, kde v okolí jejich bydliště lze trávit volný čas.

V Médiastanu, který bude na Bambiriádě provozovat sdružení M-tes, bude možné vidět záběry z minulé i současné Bambiriády, loňské i aktuální fotografie, prezentace dětských organizací, Evropského roku dobrovolnictví a prezentaci projektu ČRDM Kecejme do toho.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky volný čas, České Budějovice, Bambiriáda, Česká rada dětí a mládeže, Jihočeský kraj, Jiří Zimola, Juraj Thoma, E.ON, ČSSD, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bambiriáda v Českých Budějovicích ukáže dětem možnosti, jak trávit volný čas  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.