Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Adventní trhy skončily, náměstí vypadá jako staveniště

Budějcké Adventní trhy právě zažívají definitivní úklid. Šest kamionů bude v následujících dnech odvážet veškerý inventář vánočního adventu, tedy elektriku, stánky, ozdoby, koše a další. Přichází čas na hodnocení a uzavření ze strany spolupořadatelské společnosti RK Invest.

Společná jednání a hodnocení ve vzájemné součinnosti s městem České Budějovice jsou teprve před námi. Zatím tedy jen telegraficky. Nejúspěšnější punč na náměstí (podle našeho mínění) byl Francouzský punč, prodávaný naproti pódiu. Návštěvníci trhů byli nadšeni také z Valašského punče.

Zájem o trh neklesal ani v termínu od 24. do 26. prosince. V omezeném provozu zůstalo otevřeno pět stánků s vínem, svařákem a gastronomií. Máme za sebou asi 80 hodin kulturního programu, který potěšil široké spektrum diváků Adventních trhů.

Počet pracovníků zajišťující akci byl dostačující. Elektrikářská společnost, firma zajišťující montáž a demontáž prodejních zařízení, dále kamionová přeprava, ochranka, správce, pořadatelská agentura, agentura zajišťující hladký průběh kulturního programu a další.

Spolupráce se zástupci města byla z naší strany výborná, snažili jsme se na všem potřebném se domluvit a výtky ze strany města ihned řešit k oboustranné spokojenosti. Pokud nenastanou komplikace, například nepříznivé povětrnostní podmínky, chtěli bychom městu předat náměstí zpět ve čtvrtek 29. prosince.

Vzhledem k pozdnímu vyhlášení výběrového řízení a následnému podpisu smlouvy došlo k tomu, že spousta prodejců z našeho adresáře měla již zarezervované jiné aktivity, a tak nám odmítli spolupráci. Zdálo se tedy, že je kapacitně více občerstvení, ač jsme neporušili smlouvu – třetina gastra a třetina punčů.

Snažili jsme se vybírat prodejce hlavně z Budějovic, kteří nás kontaktovali, doplňovali je obchodníci z našeho adresáře. Pro příští rok by sortiment na Vánočních trzích mohl být rozmanitější, a to z toho důvodu, že na přípravu akce už bude dostatek času.

Napsal David Kovařík, tiskový mluvčí RK Invest

Štítky advent, punč, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní trhy skončily, náměstí vypadá jako staveniště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.