Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V pátek 20. listopadu vyvrcholí oslavy 750 let města České Budějovice

Téměř celoroční oslavy kulatého výročí města vyvrcholí příští pátek, tedy 20. listopadu, na náměstí Přemysla Otakara II. Oslavy začaly v březnu letošního roku a obyvatelé jihočeské metropole měli možnost užívat i různých kulturních a sportovních akcí i v následujících jarních a letních měsících.

„Opět oživíme budovu radnice, kašnu nebo Černou věž. Lidé se budou moci opět těšit na velkoplošnou projekci na budově radnice. Vše zakončí velký ohňostroj,“ poodhalila program Lenka Střítecká z agentury Art4Promotion, která má celou akci na starost. Velkoplošná projekce přinese příběh města a část celého programu bude věnován také Panně Marii Budějovické, která je patronkou Českých Budějovic již více jak 500 let. I kvůli jejímu svátku je zvoleno právě datum 20. listopadu.

Naplánovány tentokrát nejsou žádné koncerty a to zejména kvůli nepředvídatelnému počasí. Program by měl odstartovat v 19 hodin a trvat by měl 45 minut.

Nejen závěrečnou show bude celý program vrcholit. Primátor Jiří Svoboda také prozradil, že v pátek 13. listopadu bude do Českých Budějovic přivezena Svatováclavská koruna, kterou si budou moci lidé prohlédnout na radnici po dobu pěti dní. Od 21. listopadu bude k vidění také originál obrazu Panny Marie Budějovické, který bude tři dny vystaven ve Studniční kapli křížové chodby Dominikánského kláštera.

Celoroční oslavy, dle slov primátora, nevyšly na více jak dva miliony korun. Závěrečné oslavy vyjdou na 400 tisíc.

Autoři

Štítky náměstí, oslavy, 750 let, slavnost, České Budějovice, radnice, Jiří Svoboda, Černá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek 20. listopadu vyvrcholí oslavy 750 let města České Budějovice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.