Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kaplická kapela Just protestuje: Nechceme konec léta!

Na Sluníčkové turné se vydala kapela Just společně se skupinou Falešná Ozvěna. Na dvaceti místech po celé České republice se mohou těšit na veselý a živý hudební zážitek plný teplých slunečních paprsků. Jak se kapela z příhraničního městečka dostala až na pražská podia, vyzvěděla Drbna od Alice Volfové, zpěvačky kapely Just.

Povězte mi, jak to všechno začalo?
Náhodně jsme se s Honzíkem, Péťou a Ondrou potkali v parku a začali jsme si hrát různý písničky. Hodně nás bavil třeba Tomáš Klus. Hraní se nám zalíbilo, a tak jsme se začali scházet v jedné kaplické hospůdce, kde jsme cvičili. Hospůdku jsme vystřídali za vlastní zkušebnu a začal se řešit bubeník, koncerty a všechny ty věci okolo.

Všichni jste z Kaplice?
Ano. Z Kaplice a okolí.

Proč Sluníčkové turné?
Chceme tak protestovat proti konci léta. Hlavním důvodem ovšem je, že jsme se chtěli podívat po České republice, a tak se to nějak sešlo, že jsme se dostali i do Prahy.

Máte již vydané CD?
Ne, bohužel zatím ne, ale připravujeme klip k nové písni, který se bude točit v Praze.

Nic víc neprozradíte?
Ne. (smích) Všechno je tajné, chceme naše fanoušky překvapit. Prozradím jen, že se bude natáčet na letišti a produkuje nám ho Tomáš Mouřenec.

Zjistila jsem, že název vaší skupiny vyslovuje někdo anglicky, jiný zase česky. Jak se k tomu stavíte vy?
S názvem naší kapely je to taková dlouhá story. (smích) Úplně na začátku jsme se jmenovali Just the other Stars, ale jelikož to všichni příšerně komolili, tak jsme si řekli, že to musíme zkrátit. A vzniklo Just. Shodli jsme se však na tom, že jelikož jsou naše písničky všechny v češtině, chceme se i my číst česky. Jsme prostě Just a just jo.

Co považujete za váš největší úspěch?
Myslím si, že největším úspěchem pro kapelu je vrátit se na místo, kde už jednou hrála. Když vystupujeme v úplně v cizím městě, a oni nás pak za nějaký čas opět osloví s prosbou, abychom u nich zase vystoupili. To je známka toho, že se naše hudba lidem líbí. Mě osobně potěší, když za mnou po koncertě někdo přijde a požádá mě o podpis.

Kde vás fanoušci ještě do konce roku budou moci slyšet?
Je před námi ještě osmnáct koncertů, takže snad všude. (smích) Například u nás v Kaplici, Českém Krumlově, Plzni, Berouně, Karlových Varech, Borovanech, Trhových Svinech a... Raději se mrkněte na naše stránky. (úsměv)

Štítky hudební skupina, koncert, Česko, Drbna.cz, Kaplice, Tomáš Klus, léto, Praha, hospoda, turné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaplická kapela Just protestuje: Nechceme konec léta!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.