Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trocnovské slavnosti nabídly divadlo, ale i ukázku práce policie a hasičů

Prodloužený víkend mnozí z nás využili k výletům. Kdo se v sobotu vydal k památníku Jana Žižky v Trocnově, určitě nelitoval. Od jedné hodiny odpoledne se zde totiž konaly již druhé Trocnovské slavnosti. A stejně jako ty loňské nabídly skutečně pestrý program.

Největší překvapení čekalo hned po ukončení úvodní bohoslužby. Na louku se přiřítila policejní zásahová jednotka, která zpacifikovala posádku sledovaného vozidla. Záhy přijeli hasiči, kteří přihlížejícímu davu představili postup při vyprošťování osob z havarovaného vozu. Není třeba dodávat, že největší zážitek si odnesly hlavně děti - některé z nich neodolaly a fotily se v torzu vozidla, které po hasičském zásahu zbylo.

Kromě hlavního programu, který mimo jiné nabídl i divadelní představení, si příchozí mohli prohlédnout i práci kováře, nebo jen prostě relaxovat u piva či něčeho dobrého. Mnozí si nenechali ujít ani prohlídku muzea a také procházku po nové naučné stezce v přírodním areálu.

Letošní Trocnovské slavnosti byly zaměřeny na Jana Husa, od jehož upálení letos uteklo 600 let. Trocnov se tak zařadil k mnoha místům republiky, které si toto významné výročí připomínají.

Štítky slavnost, Jan Žižka z Trocnova, divadlo, Trocnov, Prodloužený víkend, policie, Jan Hus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trocnovské slavnosti nabídly divadlo, ale i ukázku práce policie a hasičů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.