Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Ledenicích vařil na bramborování i kulinářský mág Petr Stupka

Spousty různorodých chutí a receptů nabídl další ročník Ledenického bramborování. Návštěvníci sobotní akce se těšili z ochutnávek, soutěží a zábavy pro děti.

Ledenické bramborování jsme uspořádali podruhé. Někdo sice může namítnout, že se byl u nás podívat potřetí, ale úvodní ročník jsme měli jako nultý,“ říká Jaroslava Křížová z kulturního oddělení městyse Ledenice.

Odpolední program zpestřila kapela Krystal, vystoupení divadelního sboru Studna na chůdách nebo soutěž o nejlepší cmundu. Do soutěže se zapojilo pět spolků. „Musím uznat, že všechny soutěžní vzorky mi chutnaly. Nejlepší asi vybrat nedokážu,“ bilancovala nad soutěží bramboráků Jana Zajícová. „Jsem tu s rodinou víceméně náhodně. Ještě ráno jsme doma plánovali, kam pojedeme. Nakonec jsme se rozhodli vyrazit do Ledenic.

A jaký by měl být správný bramborák? Receptů je samozřejmě mnoho a každý strávník má jiné chuťové pohárky. Samozřejmostí jsou nastrouhané brambory, mouka, vajíčka, česnek, majoránka a sůl. Gurmáni si rádi cmundu dopřávají například i se slaninou nebo jinou uzeninou.

Své umění ukazoval také kulinářský mág Petr Stupka. Pro přítomné vařil několik druhů. „Například jsem dělal houbové bramboráky s bylinkami, které jsem natrhal ráno čerstvé na zahrádce.

Pro děti byl připraven skákací hrad, sladké občerstvení a také zábavné hry. Ledenické bramborování se uskutečnilo s finanční podporou Jihočeského kraje. 

Ledenické bramborování 2015

Pondělí, 28. září 2015, 08:28

DSC_0528
DSC_0526

Štítky Ledenice, bramborování, cmunda, soutěž, bramborák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ledenicích vařil na bramborování i kulinářský mág Petr Stupka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.