Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vidov se na začátku týdne ponoří do zvuků navažské flétny, didgeridoo a obřích gongů

Dvě zajímavé akce se v pondělí a úterý uskuteční ve Vidově. V pondělí 21. 9. na hřiště do Vidova dorazí již čtvrté turné mezinárodního projektu Výprava 2015. O den později se ve městě uskuteční workshop výroby a hry na navažskou flétnu.

Všechno bude pod taktovkou Andrewa Begaye. Jde o severoamerického indiána a flétnistu, který byl vychován původním domorodým způsobem a je držitelem tradic svého kmene - arizonských Navahů.

V pondělí od 20:30 se na hřišti zaposloucháte do zvuků jeho navažské flétny, rovněž ale do australské didgeridoo Ondřeje Smeykala. Melodii doplní obří gongy Beara Lova z Velké Británie, které mají přes dva metry!

Výpravu lze těžko popsat slovem koncert. Zve nás do elementárního zvukového proudu. Dřevo, kov či přírodniny v podobě nejstarších nástrojů světa nám zvukem nabízí znovuoživení našich dávných zkušeností. Dvouhodinová performance je událostí nejen pro uši. Frekvence nástrojů rezonují, spojují tak hráče s posluchačem i prostorem, společné setkání se stává zážitkem jednoty. V předprodeji stojí vstupenka 200 korun, na místě 250 korun. Více informací na romi.sediva@seznam.cz.

S Andrew Begayem bude program pokračovat druhý den od 14 hodin. Kromě hudby a vyprávění o jeho culture budete mít možnost vyrobit si navažskou flétnu ze vzácného dřeva a seznámit se se základy hry. Náročnost prací je přibližně od dvanácti let, workshop bude trvat šest hodin. Cena workshopu s hrou a výrobou vlastní flétny je tři tisíce korun. Kontakt a rezervace na hornova.e@gmail.com nebo romi.sediva@seznam.cz.

Ani Bear Love však po pondělním vystoupení neodjede. I on bude mít v úterý od 14 hodin svůj workshop. Bude se věnovat zvukovým meditacím a léčbě prostřednictvím gongů a dalších hudebních nástrojů. Vlastní hudební nástroj je zde vítán. Pětihodinový workshop vyjde na 1200 korun. Kontakt a rezervace na hornova.e@gmail.com.

Štítky Vidov, Ondřej Smeykal, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vidov se na začátku týdne ponoří do zvuků navažské flétny, didgeridoo a obřích gongů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.