Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V sobotu se koná Den otevřených dveří v teplárně. Nabídne program pro celou rodinu

Den otevřených dveří v teplárně, který se uskuteční už tuto sobotu 19. září, nabídne program pro celou rodinu a stane se dalším příspěvkem do letošních oslav 750 let města České Budějovice.

„Věříme, že každý z návštěvníků, ať už půjde o děti, jejich rodiče nebo prarodiče, si zde přijde na své. Tomu jsme přizpůsobili i program. Jeho součástí bude také premiérová prohlídka nového odsíření obou uhelných kotlů, které do zkušebního provozu uvedeme již v polovině listopadu,“ říká Bohdana Kollerová, referentka vnitřní a vnější komunikace a marketingu.

První skupinová prohlídka výrobních provozů začne v 9:15 a poslední je naplánována na 16:45. Jedna skupina, vzhledem k zajištění bezpečnosti návštěvníků, bude mít kolem 20 osob.

Součástí doprovodného programu je vedle ukázek práce policie a hasičů či návštěvy Muzea energetiky také vystoupení kapel HK - Band, Jiří Schelinger Memory Band a Seven's unplugged, hrající vlastní tvorbu i známé rockové hity. Děti se mohou těšit na kouzelníka Martina Čejku, dovednostní soutěže, kreativní tvoření, balonky, zmrzlinu, skákací hrad nebo jízdu historickým parním vlakem. Ten návštěvníky do teplárny přiveze z hlavního nádraží každou hodinu od 9:35 do 16:55 a odveze je i zpět. Jízdné je zdarma, podobně jako vstup na doprovodné akce.

Den otevřených dveří v teplárně, který se letos koná už počtvrté, potrvá od 9 do 17 hodin, a v jeho úvodu budou vyhlášeny i výsledky dětské fotografické letní soutěže.

Doprovodný program

  9:00 – 13:00 HK - Band
13:00 – 13:30 kouzelník Martin Čejka
13:30 – 15:30 Jiří Schelinger Memory Band
15:30 – 16:00 kouzelník Martin Čejka
16:00 – 17:00 Seven's unplugged

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky den otevřených dveří, rodina, České Budějovice, Jiří Schelinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu se koná Den otevřených dveří v teplárně. Nabídne program pro celou rodinu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.