Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Voda Moře Oceány po roce opět na jihu Čech

Do hlubin vod, moří a oceánů se můžeme ponořit díky stejnojmennému festivalu. Dvanáctý ročník Mezinárodního filmového festivalu Voda Moře Oceány 2015 proběhne v Hluboké nad Vltavou ve dnech 17. až 20. září a ačkoliv je jeho letošním hlavním námětem freediving, nabídne i mnohé další zážitky z vodního světa.

Program festivalu představuje velmi široký koncept tématické nabídky, jejímž základem je, stejně jako v uplynulých ročnících, přehlídka soutěžních filmů. Námětem je, jak jinak, voda. Její tajemný, stále ještě plně nepoznaný svět, její obyvatelé i návštěvníci - potápěči a filmaři.

Filmy ze soutěžní přehlídky budou od čtvrtka 17. září promítány v Kulturním centru Panorama a v ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou. Diváci se mohou těšit mimo jiné na výjimečné záběry z Atlantického oceánu, Bali, Galapág, na dokumenty z výzkumu mořských hlubin, unikátní filmy o vodní fauně a mnoho dalších.

Připraveny jsou také besedy s tvůrci filmů a také s protagonisty hlavního námětu festivalu, freedivery. Za všechny jmenujme besedu s freedivery Martinem Cheníčkem a Gabrielou Grézlovou, která je čerstvou mistryní světa a držitelkou světového rekordu ve statické apnoe (zadržení dechu pod vodou) časem 8 minut 33 sekund. Tato beseda se bude konat v pátek 18. září od 17:30 v KC Panorama.

Soutěžní přehlídka filmů bude gradovat v tradičním finále, tedy v Ceremoniačním večeru v sobotu 19. září v KC Panorama, kde budou slavnostně vyhlášeny vítězné filmové snímky v několika kategoriích.

Součástí festivalu je ovšem také bohatý doprovodný program - koncert budějcké reggae kapely HE band, který začne na hlubockém náměstí u kostela v pátek ve 20 hodin, promítání kolekce výběru ze soutěžních filmů, také na náměstí v Hluboké nad Vltavou nebo festivalovým golfovým turnajem, který se bude konat na golfovém hřišti v Hluboké nad Vltavou.

Krátce řečeno - v kontextu s námětem festivalu nás čeká přímo záplava zajímavých zážitků a vodního dobrodružství...

Program festivalu

Štítky moře, festival, Hluboká nad Vltavou, film, Česko, filmový festival, Kulturní centrum Panorama, Zoo Hluboká, Gabriela Grézlová, Atlantský oceán, Galapágy, Bali

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda Moře Oceány po roce opět na jihu Čech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.