Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve středu vás odborníci protáhnou kostelem sv. Mikuláše

Fascinuje vás budějcký kostel sv. Mikuláše, který je jednou z architektonických dominant města? Ve středu 16. září ho můžete prozkoumat do posledního detailu! V 16:30 a 17:30 se uskuteční prohlídky této památky s odborníky z Národního památkového ústavu.

Pokud si tuto událost nechcete nechat ujít, je nutné si předem místa rezervovat na e-mailu neprasova.eva@npu.cz či na telefonním čísle 777 454 383.

Návštěvu památky můžete spojit s prohlídkou výstavy Českobudějovická katedrála, jak ji neznáte, která se nachází v radniční výstavní síni. Potrvá zde až do 29. září. Co na ní uvidíte? Například vizualizaci jednotlivých stavebních fází kostela, trojrozměrný interaktivní model kostela vyrobený z lipového dřeva či autentické archeologické nálezy devocionálií a hrobových výbav z bývalého hřbitova obklopujícího kostel sv. Mikuláše...

Katedrále sv. Mikuláše věnuje NPÚ v Českých Budějovicích nemalou pozornost. Vloni vyšla monografie Katedrála sv. Mikuláše v Českých Budějovicích, ve které jsou popsány snad všechny možné zajímavosti, přičemž nechybí ani bohatá obrazová část. Kniha vyvolala velký zájem, proto letos NPÚ vydává druhé vydání, které je mírně doplněné.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky kostel, Národní památkový ústav, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve středu vás odborníci protáhnou kostelem sv. Mikuláše  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.