Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvorní dámy skončily ve vodě. Plavidlo Oldřich II. z Rožmberka nepřežilo Herbertov, ale vyhrálo

Bílá paní, Pamela Anderson, Rožmberkové, Pat a Mat, Vosa, Poupata, průvodčí, kočovníci a další se v sobotu plavili na vtipných plavidlech z Vyššího Brodu do Rožmberku nad Vltavou. Již po třiačtyřicáté žasli diváci hlavami nad nápaditostí účastníků kuriózních plavidel.

Z léta jsme skočili rovnou do podzimu. Studený vítr, sem tam nějaká ta kapka, bundy, gumovky, teplé svetry, čepice... Takhle příjemně oblečeni postávali diváci kolem břehu Vltavy a přesto se při pohledu na čvachtající se posádky kuriózních plavidel třásli zimou. Nálada však jako každý rok byla perfektní a všichni se skvěle bavili.

Novinkou letošního 43. ročníku byla zábava v podobě chození na chůdách ve vodě a ježdění v proděravělé kánoi. Motivací, proč dobrovolně padat v chladném počasí do Vltavy, byl poukaz na pět set korun. „Lidé jsou hrozně nenechaví. Někdo nám ty poukazy během nestřežené odpolední chvíle sebral. Jednu jen tak pro srandu odtrhla soutěžící posádka, ale dvě museli z recese sebrat nějací vodáci,“ komentoval spíše smutnou situaci pořadatel Karel Troják.

Jako každý rok se u plavidel hodnotily tři věci. Scénka, plavidlo a kostýmy. „Nám se moc líbila scénka posádky Vltavského expresu. Reagovali na nynější situaci, imigranty, no bylo to opravdu vtipné. Taky se nám líbila Poupata a tři mladí kluci, kteří si vyrobili plavidlo z plastových lahví od piva,“ vyprávěla Drbně přihlížející Jana Mladá.

Určitě největší raritou bylo plavidlo s názvem Pivor, které postavili tři kluci ze 430 lahví od piva. Vypít téměř 1500 piv a postavit z nich plavidlo jim trvalo pouze přes letní prázdniny.

Divácky nejoblíbenějším se stalo plavidlo Oldřich II. z Rožmberka. Nádherné kostýmy a doplňky nenechaly chladným žádného z okolních pozorovatelů. Bohužel plavidlo nepřežilo jez na Herbertově a zadní část se po jeho přejetí přetočila. Dvorní dámy spolu s rytíři i Bílou paní skončily ve vodě. Na místě však stáli připravení záchranáři, kteří okamžitě zareagovali a posádku bezpečně i s plavidlem pochytali a dopravili na břeh. Jako jediní tak nedojeli do cíle. Poslední plavidlo, které projelo jez v Rožmberku nad Vltavou, bylo Pata a Mata nazvané Wellness.

Ještě před vyhlášením výsledků prosvětlila den hudební skupina Lakomá Barka. Letos si první cenu dvacet tisíc korun přišla na podium vyzvednout lipenská partička - plavidlo Oldřich II. z Rožmberka - která připravila návštěvníkům opravdu dojemnou chvilku. Výhra nebyla jako v posledních letech věnovaná na dětskou onkologii, ale přítomné Johance Žižkové z Vyššího Brodu. „Aby se zase mohla postavit na nohy,“ jak řekl jeden z členů posádky.

Výsledky 

1. Oldřich II. z Rožmberka, 2. Hlava na Hlavě, 3. Vomaštěná polívka a spálený hrnec, 4. Vltavský expres, 5. Vosí hnízdo, 6. Kočovníci východu, 7. Pivor, 8. Poupata, 9. Wellness, 10. plavidlo nakonec z technických důvodů neodstartovalo.

43. ročník Plavby kuriózních plavidel

Pondělí, 7. září 2015, 07:56

43. ročník Plavby kuriózních plavidel
43. ročník Plavby kuriózních plavidel

Štítky Oldřich II. z Rožmberka, Pamela Anderson, Vyšší Brod, Rožmberkové, Pat a Mat, pivo, Vltava, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorní dámy skončily ve vodě. Plavidlo Oldřich II. z Rožmberka nepřežilo Herbertov, ale vyhrálo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.