Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hudební cestování časem: Na náměstí vystoupila kapela Gama

Až k rockovým kořenům se ve čtvrtek vrátili lidé, kteří se vyrazili podívat na budějcké náměstí, kde večer hrála letitá skupina Gama. Zhruba sedmdesátiletí muzikanti se stále těší z muziky, kterou kdysi produkovala legendární skupina The Shadows, a na jejich hraní to bylo znát.

Těžko od pardálů, kteří vznikli již v polovině 60. let, čekat nějakou energickou smršť. Ne, na tom ani muzika, které se Gama zasvětili, postavená není. Prim hrály většinou instrumentální skladby postavené na kytaře. Ke slovu se ale dostal i zpěvák, který se postaral o to, aby set nebyl s přibývajícím časem monotónní, což se povedlo.

Vystoupení nechyběl ani vtip, ostatně hláška „máme dva kytaristy, to kdyby jeden náhodou umřel“, pobavila snad každého v publiku, které bohužel nebylo nijak extra početné.

Je až obdivuhodné, že jsou tito muzikanti i po takové době věrni hudbě, která je formovala v mládí. Někteří posluchači v jejich přítomnosti možná zažili nostalgii, ti mladší podnikli exkurzi do zašlých časů rock´n´rollu. Až měl člověk chuť oprášit stará elpíčka Cliffa Richarda a ostatních...

Štítky Gama, kapela, The Shadows, hudební skupina, cestování, Cliff Richard

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební cestování časem: Na náměstí vystoupila kapela Gama  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.