Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Háječek nabídne ještě šest filmů. O finále se postará Obecná škola

Pořád si říkáte, že se musíte během léta podívat do budějckého letňáku, ale ještě jste tak neučinili? Už byste neměli dlouho meškat. Je totiž před námi poslední šestice filmů! A pak až zase za rok. Snad...

Co nám ještě Háječek nabídne? Zde je program následujících týdnů:

13. srpna - Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (20:45)

Někteří diváci tvrdí, že celovečerní film není taková prča jako seriál, což je možná fakt, ale na druhou stranu režisér Jan Prušinovský vytvořil silný, dojemný a uvěřitelný příběh člověka, který si dokázal jít za svým. V hlavní roli exceluje Miroslav Krobot! Dnes již takřka klasická záležitost.

14. srpna - Rivalové (20:45)

Niki Lauda a James Hunt. Slavní piloti formule 1, které spojovala skutečná touha po vítězství, z čehož samozřejmě plynula vzájemná rivalita. Velmi ceněný snímek natočil legendární Ron Howard - režisér takových filmů jako Apollo 11, Výkupné či Šifra mistra Leonarda.

20. srpna - Román pro muže (20:45)

Čeští diváci mají v letních kinech rádi tuzemské snímky, proto není divu, že právě český film má v programu velké zastoupení. A komedie Román pro muže, kterou natočil v roce 2010 Tomáš Bařina, je pro horké letní večery naprosto ideální. V hlavní roli se představili Miroslav Donutil, Miroslav Vladyka, Vanda Hybnerová a Táňa Pauhofová.

21. srpna - Edith Piaf (20:45)

Známý životopisný film z roku 2007 sleduje život jedné z nejúžasnějších zpěvaček své doby - Edith Piaf. Melancholický snímek je pro našince zajímavý i tím, že se z části natáčel v Čechách. V některých záběrech si tak můžete všimnout i tuzemských herců, jako jsou Marek Vašut, Vladimír Javorský nebo Pavlína Němcová. V hlavní roli je přesvědčivá Marion Cotillard.

27. srpna - Atlas mraků (20:30)

Originální scifi snímek z roku 2012 patří k nejzajímavějším blockbusterům posledních let. Šest příběhů v různých časech - od minulosti po budoucnost. Film, ze kterého se možná někomu zamotá hlava, přesto v něm zanechá zážitek. V hlavní roli Tom Hanks a Halle Berry!

28. srpna - Obecná škola (20:30)

Finální tečka bude patřit jedné z nejklasičtějších komedií české filmové historie. Obecnou školu natočil v roce 1991 Jan Svěrák, který se okamžitě stal jedním z nejnadějnějších tuzemských režisérů. Ostatně nominace na Oscara mluvila za vše. Obecná škola je klenot, film, kterých už se dnes příliš nerodí. Nezapomenutelní Jan Tříska, Zdeněk Svěrák, Rudolf Hrušínský, řada nesmrtelných hlášek a hlavně geniální atmosféra. Rozlučka s letošní sezonou nemůže být lepší!

A na závěr to nejlepší! Vstupné je stále zdarma, proto neseďte doma a pojďte se pobavit.

Štítky film, hlavní role, režisér, Édith Piaf, Jan Prušinovský, Miroslav Krobot, Niki Lauda, James Hunt, Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka, Ron Howard, finále, obecná škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Háječek nabídne ještě šest filmů. O finále se postará Obecná škola  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.