Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krumlovská synagoga nyní nabízí výstavu fotografií Josipa Pelikana

Chystáte se navštívit zrekonstruovanou synagogu v Českém Krumlově? Nyní je možná ideální čas! Od 6. srpna tato památka hostí výstavu slovinského fotografa Josipa Pelikana, která zachycuje město Celje a okolí v 1. polovině 20. století.

„Výstava v Synagoze obsahuje 147 autorských fotografií Josipa Pelikana a představuje fotografovo mistrovství v různých žánrech - portrétní fotografie, dokumentární fotografie, fotografie krajin a přírody a industriální fotografie. Na originálních černobílých snímcích spatříme nejrůznější slovinské osobnosti, události, vojenské akce, místa a architekturu,“ zmínila Tanja Roženbergar, ředitelka Muzej novejše zgodovine Celje, které výstavu připravilo.

Organizátoři upozorňují na zajímavé srovnání, a to Josipa Pelikana s Josefem Seidelem. Oba fotografové se podle jejich slov podobají a stejně tak i jejich ateliery. Není tedy divu, že oba ateliéry už několik let spolupracují.

Výstava v Synagoze Český Krumlov bude přístupná až do 30. září. Navštívit ji můžete denně od 10 do 18 hodin. Vstupné je 50 korun (snížené 25 korun).

Autoři | Foto synagoga-krumlov.cz

Štítky synagoga, Český Krumlov, Celje, výstava, Josef Seidel, fotograf, ateliér, architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovská synagoga nyní nabízí výstavu fotografií Josipa Pelikana  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.