Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Festival Vltava žije neopouští krajské město, i letos bude v Budějcích

Čtvrtý ročník audiovizuálního festivalu Vltava žije, který si získal v předchozích ročnících srdce desetitisíců Budějčáků a hostů města, i letos proběhne v jihočeské metropoli, a to 4. září na tradičním místě na náplavce u Dlouhého mostu. Poté, co původně město zamítlo jakoukoliv podporu tomuto projektu, se nakonec organizátorům a vedení radnice podařilo nalézt řešení pro zachování festivalu ve městě.

Organizátoři festivalu z agentury Art4promotion děkují v první řadě generálnímu partnerovi Skupině ČEZ, která projekt podporuje již od prvního ročníku. Na aktuální zprávu o rozhodnutí vedení českobudějovické radnice projekt podpořit reagoval zástupce generálního partnera Petr Šuleř. „Budějovice jsou pro nás nejbližším velkým městem, kde žije i řada naších zaměstnanců. A máme velkou radost, že se budeme moci se všemi podělit o připravovaný skvělý zážitek,“ uvedl vedoucí Útvaru komunikace ETE.

Velká zásluha za to, že se může konat již čtvrtý ročník tohoto festivalu v jihočeském regionu, patří vedení Jihočeského kraje v čele s hejtmanem Jiřím Zimolou, který od počátku poskytl projektu Vltava žije svou záštitu. „Jsem velmi rád, že se k Jihočeskému kraji a Skupině ČEZ připojí i České Budějovice, zvláště v letošním roce, kdy slaví tak významné výročí. Naštěstí zvítězil zdravý rozum, který některým zastupitelům, zejména z řad HOPB a TOP 09, chyběl,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.  

V rámci současného vedení českobudějovické radnice se nejvíce zasloužili o nalezení řešení hlavní koordinátorka výročních oslav města Vladimíra Hrušková, zastupitel František Konečný a především současná náměstkyně primátora Lucie Kozlová, která dokázala v dané politické situaci na radnici najít vhodné řešení.

Město České Budějovice podpoří doprovodné koncerty, které jsou součástí festivalu a které se odehrají pod titulem „rodáci rodákům“. V tomto pásmu koncertů vystoupí rodačka a významná zpěvačka Marta Kubišová, hudební virtuóz Pavel Šporcl, domácí kapela He Band a v současnosti velmi úspěšná mladá budějovická hudební skupina Slza. Honoráře těmto umělcům bude financovat město.   

Až do poslední chvíle přitom organizátoři akce byli v nejistotě, protože jednání o jakékoliv finanční podpoře festivalu ze strany města zkrachovala. Proto se organizátoři rozhodli vyjednávat i se zástupci jiných jihočeských měst o možnosti uspořádat festival jinde.

„Velmi nás těší, že se nakonec podařilo najít podporu a že festival Vltava žije i koncerty rodáků, především Marty Kubišové, zůstane v Českých Budějovicích. Tato nejistota pro nás představovala u takto náročného projektu výraznou komplikaci, a to jak z hlediska organizace, financování, tak celkové produkční a technické přípravy. V tuto chvíli se pokusíme udělat maximum pro to, abychom připravili co nejlepší program a premiéru nové výpravné audiovizuální show. Letošní show bude mít téma ‚Dreaming‘ a rozehraje znovu prostor náplavky. V rámci show připravujeme nové multimediální prvky vysoké náročnosti. Uděláme vše pro to, aby se diváci i letos měli na co těšit a Budějčáci byli i trochu hrdí, že tato akce je právě u nich. Věříme také, že festival VLTAVA ŽIJE bude i nadále dělat dobrou reklamu našemu městu. Více o programu přineseme v příštích dnech“ dodává Rudolf Střítecký z pořádající agentury Art4promotion.

Napsal Igor Mahal

Štítky festival, Vltava, České Budějovice, projekt, radnice, Dlouhý most, ČEZ, Jiří Zimola, Jihočeský kraj, Marta Kubišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Vltava žije neopouští krajské město, i letos bude v Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.