Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rocková jízda u Slavie. Ve čtvrtek vystoupí Mustang Bluesride a Rozkrock

Multižánrový festival Central Park Slavie se chystá na další rockovou smršť. Ve čtvrtek 23. července vlétnou na scénu pod širým nebem oblíbení Mustang Bluesride. Společně s nimi vystoupí letitá kapela Rozkrock, která představí nového zpěváka Michala Součka.

Mustang Bluesride jsou zkušení borci, kteří mají rádi starou poctivou rockandrollovou muziku. Pokud vás příjemně mrazí z Jimiho Hendrixe, The Doors či například Cream, neměli byste si koncert těchto Budějčáků ujít. Za zmínku určitě stojí, že jádro sestavy tvoří bývalí členové In Memory, kteří byli svého času vyhlášenou rockovou smečkou.

Kořeny kapely Rozkrock sahají až do roku 1990. Už tehdy za mikrofonem stál Jirka „Kombi“ Komberec, který byl mnoho let poznávacím hlasem kapely. Rozkrock hrají rockovou muziku s přesahy k popu. Velká pozornost je věnována vokálům - kromě Michala Součka zpívají Sylva Malinková a Jana Michalová.

Central Park Slavie, který se koná vedle budějckého KD Slavie, začal minulý týden. „Trochu bojujeme s počasím. Objednali jsme letní, ale to, co se dělo minulý týden, je extrém. Potřebovali bychom o 5 až 10 stupňů méně. V tomhle vedru je to tak na koupačku a ne jít na koncert,“ zmiňuje Otta Kovařík z organizačního týmu. „Každopádně ale i přes tato vedra byla návštěvnost velmi slušná. Na Vltavu s After Hours dorazilo kolem úctyhodných 500 posluchačů. Na Salsa Open Air přišlo tančit kolem 400 lidí a v pátek na drumandbassovou party se dorazilo na MC Coppu z Anglie podívat kolem 700 návštěvníků. Myslím, že se lidé baví, máme parádní zvuk, udělali jsme i maličkou scénu, dali jsme nad sezení slunečníky, aby byla letní plocha u Slavie pohodlnější.“

Koncert Rozkrock začne v 18:00, Mustang Bluesride vystoupí od 20:15. Vstupné je zdarma.

Štítky hudební skupina, Jimi Hendrix, The Doors, festival, Cream, koncert, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rocková jízda u Slavie. Ve čtvrtek vystoupí Mustang Bluesride a Rozkrock  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.