Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Svěží výlet do 60. let: After Hours na festivalu Central Park Slavie potěšili

Že se bez kytary nedá tvořit zábavná rocková muzika? Návštěvníci multižánrového festivalu Central Park Slavie, který se koná v centru Budějc u KD Slavie, již vědí, že i s absencí šesti strun to jde. Ve středu je o tom přesvědčila kapela After Hours, která vystoupila společně s kultovní partičkou Vltava.

Ona je samozřejmě otázka, zda After Hours ještě musejí někoho přesvědčovat. Po scéně se potulují již nějaký ten pátek a sestavu tvoří ostřílení borci, z nichž nejvíce vyčnívá klávesák Jan Reindl, kterého si mnozí jistě pamatují z řad In Memory.

Nedá se však říct, že by středeční koncert stál jen na klávesách. Žádné hráčské orgie se nekonaly, což sice některé progresivněji založené návštěvníky mohlo mrzet, ale vzhledem k tomu, že na akci dorazilo skutečně velmi různorodé publikum, to bylo spíše k užitku. Kapela fungovala jako velmi dobře sehraný celek rovnocenných muzikantů, kteří s naprostou lehkostí a suverénností předhazovali jeden příjemný song za druhým. A že jich mají v repertoáru plno!

Pokud hledám pouze jedno slovo, které by středeční koncert nejlépe vystihlo, zvolil bych nejspíš „pohodu“. Je pak na polemiku, zda je to dostačující, nebo naopak. Nezdá se mi, že by byli After Hours na hraně svých možností. Naopak - muzikantsky jsou našlapaní, je pak tedy škoda, že žádná skladba vyloženě nevyčnívala, nezpůsobila mrazení v zádech, nezvedla lidi z lavic... Na druhou stranu - ačkoliv se zdá hudba After Hours poměrně přímočará, zdání spíše klame. Potřebuje více času, bližší seznámení, ne jen povrchní poslech. A to je dobře!

Těžší je to také se samotným stylovým zaměřením. Kapela se na jednu stranu nebojí čerpat až z psychedelických nálad 60. let, kdy ožívá duch The Doors, Atomic Rooster a dalších, na stranu druhou experimentuje s modernější muzikou až na pomezí popu, což možná některým stylově vyhraněnějším posluchačům může malinko zamotat hlavu.

Ať tak, nebo tak, to vše jsou jen subjektivní pocity autora tohoto článku. Středeční koncert před Slavií byl povedený, na čemž se podepsal i slušný zvuk. Vzhledem k tomu, že v posledních letech roste zájem o retro všeho druhu, tedy i o rock, je možné, že o After Hours bude ještě hodně slyšet. Vlastně bych jim to upřímně přál, poctivého klávesového rocku není nikdy dost.

P.S.: Na začátku zmiňuji absenci kytary. After Hours bez ní koncert utáhli s přehledem, přesto mě stále hlodalo, zda by pořádná vintage kytara celkové vyznění neposunula ještě o level dál. Na druhou stranu se našlo několik lidí, kteří ani nepostřehli, že na pódiu žádný krotitel šesti strun nepobíhá.

P.S. 2: Chtělo by to dlouhohrající desku!

P.S. 3: Pokud chcete zažít nefalšovanou festivalovou atmosféru v centru jihočeské metropole, Central Park Slavie navštivte. V průběhu léta zde vystoupí například Lenka Dusilová, Vees či Mustang Bluesride. Dnes pokračuje festival svou elektronickou částí. Na drumandbassovou party dorazí z Velké Británie světoznámý MC Coppa společně s Deadly Viperz (Akira & Anakin) nebo všem dobře známí HellSmith a Hanzall. Příští týden se můžete těšit na program ve čtvrtek a v pátek. Více informací se dozvíte u nás nebo na www.klubslavie.cz.

Central Park Slavie - 15. července

Pátek, 17. července 2015, 13:29

After Hours
After Hours

Štítky festival, hudební skupina, koncert, kytara, České Budějovice, Vltava, Jan Reindl, výlet, Lenka Dusilová, The Doors, Atomic Rooster, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svěží výlet do 60. let: After Hours na festivalu Central Park Slavie potěšili  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.