Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hudební festival Hrady CZ se po Točníku přesouvá na Rožmberk nad Vltavou

Hudební festival Hrady CZ se po startu na hradě Točník přesouvá 17. a 18. července do blízkosti malebného hradu Rožmberk nad Vltavou. Festival letos u příležitosti 11. ročníku svým návštěvníkům nabízí rozšířený páteční program s šesti koncerty a po loňských ohlasech také opět komfortní stanování ve VIP Hradních kempech, organizátoři lákají také na rozšířený program pro děti.

Páteční program zahájí v 18 hodin koncert kapely Wohnout. První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Tomáše Kluse, Mandrage, Monkey Business, Pipes and Pints a Mydy Rabycad a tradiční karneval v maskách. V sobotu 18. července dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, Wanastowi Vjecy, No Name, Čechomor, Inekafe, Mig 21 či Tata Bojs a zcela poprvé i zpěvačka Anna K. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 29. srpna na hradech Kunětická hora, Švihov, Veveří, Bouzov, Hradec nad Moravicí a Bezděz.

Areál festivalu se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a na loukách na okraji obce Rožmberk nad Vltavou vyrostou dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne dále například koncerty Xindla X, Sto zvířat, Visacího zámku nebo Portless.

Vystoupí zde také „hradní nováčci“ - kapela Jamestown v čele s frontmanem Itcho Pčelárem. Na festival Hrady CZ se těší i samotní interpreti. „Putovní charakter festivalu a kulisy hradů nám vlastně dávají pocit, že jsme na příjemné dovolené – je to mezi českými hudebními festivaly něco zcela jedinečného,“ říká Jiří Macháček z Mig 21. „Letos si přivezeme vlastní scénu, která bude udělaná speciálně pro Hrady CZ a budeme hrát písně z nového alba i naše milované evergreeny,“ slibuje Macháček.

Na základě loňských pozitivních ohlasů návštěvníků budou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanových městečkách, oba typy ubytování budou v blízkosti areálu festivalu nebo vedle plochy pro parkování. Nově se v areálu festivalu objeví prodejna potravin. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů.

Kyvadlová doprava od nejbližších železničních stanic na festival a zpět je vždy zajištěna po oba dva dny, u areálů jsou také velkokapacitní parkoviště. K areálu festivalu bude jezdit v pátek i sobotu kyvadlová doprava od železniční stanice Rožmberk nad Vltavou a zpět, v neděli pak z festivalu.

Hrad Rožmberk nad Vltavou včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, konkrétně u Rožmberku nad Vltavou je to zámek Dačice. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

Festival Hrady CZ se letos ještě koná na Kunětické hoře u Pardubic (24. - 25. 7.), na Švihově u Klatov (31. 7. - 1. 8.), na Veveří u Brna (7. - 8. 8.), na Bouzově na Olomoucku (14. - 15. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (21. - 22. 8.) a na Bezdězu (28. - 29. 8.) Permanentky na festival Hrady CZ lze již jen do dne před akcí na zakoupit za sníženou cenu 680 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet.

Na místě budou permanentky k dostání za 780, respektive 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady. Více informací na www.hradycz.cz a facebook.com/CESKEHRADY. Seznam Neobjevených památek lze nalézt na stránkách www.npu.cz.

Interpreti na hradě Rožmberk nad Vltavou:

Mandrage, Monkey Business, Tomáš Klus, Wohnout, Mydy Rabycad, Pipes and Pints, Jamestown, Čechomor, Inekafe, Tata Bojs, Portless, Wanastowi Vjecy, Chinaski, No Name, Sto zvířat, Visací zámek, Anna K., Mig 21, Xindl X

Tisková zpráva

Štítky hrad, Hrady CZ, festival, Rožmberk nad Vltavou, hudební festival, Točník, koncert, vstupenka, hudební skupina, VIP, Tomáš Klus, Monkey Business

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební festival Hrady CZ se po Točníku přesouvá na Rožmberk nad Vltavou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.