Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

I letos se těšilo Borůvkobraní v Borovanech velkému zájmu

Ve dnech 11. a 12. července proběhl v Borovanech za krásného počasí a velkého zájmu návštěvníků 11. ročník Borůvkobraní. Před jedenácti lety vsadilo město Borovany na oblíbenost sladkých borůvek, kterých jsou okolní lesy plné, a uspořádalo první ročník ojedinělé gastronomické a kulturní akce.

Na Borůvkobraní nechybělo již tradiční Mistrovství světa v chytání borůvek do úst za 1 minutu nebo soutěž týmů ve vaření borůvkových knedlíků. Velkému zájmu přihlížejících se těšila letošní novinka - Velká škola vaření s kulinářem Petrem Stupkou. Veřejnost se tak mohla naučit recepty na přípravu různých druhů knedlíků nebo přípravu tradičního jihočeského žahouru. Nedělní soutěž O krále jedlíků pak byla zrušena, protože před jejím začátkem tragicky zemřel jeden z účastníků.

ČTĚTE DÁLE: Soutěž jedlíků na Borůvkobraní byla zrušena, jeden z účastníků před jejím začátkem zemřel

Návštěvníci si užívali řemeslný jarmark a možnost ochutnání nebo zakoupení borůvkových specialit - likérů, borůvkové medoviny, džemů, koláčů, lívanců a jiných pochutin. Pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky, pro které připravili borůvkové tvoření - batikování triček, zdobení perníčků a různé soutěže. V kinosále na nádvoří mohly vidět vystoupení kejklířů a různá divadelní představení.

Kromě inspirace si mohli lidé také odvézt cenné rady, jak pěstovat borůvky a některé druhy si dokonce přímo na místě měli možnost zakoupit.

Napsala Jindra Řeháčková

Borůvkobraní 2015

Pondělí, 13. července 2015, 08:51

Borůvkobraní 2015
Borůvkobraní 2015

Štítky Borovany, borůvka, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I letos se těšilo Borůvkobraní v Borovanech velkému zájmu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.