Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Of The Woods: Dnes je těžké oslovit nové fanoušky

Jihočeští divočáci Of The Woods jsou na scéně teprve dva roky, přesto už mají na kontě desítky koncertů po celé republice a také tři singly, které byly zveřejněny on-line. Velmi energická a tvrdá kapela si jde pevně za svým a je jasné, že o ní ještě uslyšíme. Na otázky odpovídali bubeník Ivan Eder a zpěvák Vašek Chlumecký.

Ačkoliv kapela není na scéně dlouho, stačila si minimálně na Budějcku udělat dobré jméno. Splnily začátky vaše očekávání?
Ivan: Začátky určitě očekávání splnily, na to, jak dlouho koncertujeme, jsme toho odehráli celkem dost a nejen na Budějcku.
Vašek: Jelikož je Of The Woods moje první kapela, tak já byl nadšený. Myslím, že jsme se mírně do povědomí fans určitým způsobem dostali.

Na kontě máte zatím jen několik singlů. Otázka je tedy jasná - kdy můžeme čekat debutové album?
Ivan: Momentálně pracujeme na EP, nechci zmiňovat termíny, ale doufám, že na přelomu podzimu a zimy bude venku.
Vašek: Zatím pracujeme, zkoušíme a připravujeme pomalu naše debutové EP. To je zatím vše, co můžeme prozradit .

Dá se říct, že jste si již našli svůj styl, nebo se stále snažíte posouvat vlastní hranice?
Ivan: Máme asi tři songy, u kterých jsme si řekli: „To jsme my, tak chceme znít“. Momentálně svůj styl ladíme, máme mantinely, ve kterých bychom se chtěli udržet.
Vašek: Určitě se nezastavíme na místě, kde právě jsme, a budeme se snažit posouvat dál, ale zatím to vypadá tak, že jsme si našli tu svoji cestičku, svůj styl.

Vaše hudba je nesmírně agresivní, ale zároveň nepostrádá prvky progrese... Je těžké s ní oslovit fanoušky, nebo je dnešní doba podobné muzice nakloněna?
Ivan: Je to těžké. Poslední dobou u lidí pozoruji nechuť objevovat nové kapely, novou hudbu. Byl jsem na koncertech, kde hrály nové a hlavně dobré kapely a bylo nás tam asi šest platících. Ale na koncertech zaběhlých kapel je plno. A to i přesto, že se u nich nic moc nového nestalo. Lidi chodí jen na to, co znají.
Vašek: Obecně bych řekl, že je těžší oslovit fanoušky, přece jen hrajeme poměrně tvrdou hudbu a ne každému se to zamlouvá.

O Budějcích se kdysi mluvilo jako o městě metalu a grindu. V posledních letech ale mluví fanoušci stále skeptičtěji... Jak na tom je krajské město z vašeho pohledu?
Ivan: O Budějcích jsem slyšel všechno - Budějce Jamajka je, indie city Budweis, city of grind, rap city a podobně. Myslím, že je a bylo to město kvalitní hudby jako takové, nejen metalu. Nejlepší metalová éra, co jsem zažil, podle mě skončila společně s klubem Marty's. Dnes je scéna přesycená koncerty a lidé si vybírají, návštěvnost upadá, a to nejen v Budějcích.
Vašek: Rozhodně bych řekl, že je to horší než dřív. Vidím to z pohledu člena kapely i jako návštěvníka koncertu. Kluby se snaží rozšířit obzory fanouškům, ale ti to ne vždy akceptují, raději by zašli na to, co znají, než na něco, co neznají.

Můžete zmínit některé místní kapely, ke kterým chováte úctu?
Ivan: Za mě to budou asi Locotky, na kterých jsem začal registrovat scénu u nás, pak určitě Colp, Ingrowing, Isacaarum, ostatně nyní jsem velmi zvědav na Ytivarg, určitě Avenger nebo Born Again. Z mladších třeba Gutalax, NBF.
Vašek: Určitě hradečtí Born Again, kteří nám velice pomohli v začátcích. Pro mě například Gutalax, Natural Born Fuckers, Macheta, Satisfucktion, Pisstolero, Dark Angels...

Kdy vás fanoušci opět uvidí na jihu Čech?
Ivan: 23. 10. ve Fabrice s německými Chamber of Malice, nebo pokud si někdo chce udělat výlet, tak 1. 8. v Nové Bystřici na menším open-airu, který pomáháme spoluorganizovat.
Vašek: Ještě bych dodal, že 17. 7. hrajeme na Macheta Festu ve Vodňanech.

Štítky hudební skupina, koncert, styl, hudba, České Budějovice, Gutalax, Avengers, singl, Česko, Jamajka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Of The Woods: Dnes je těžké oslovit nové fanoušky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.