Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Díky speciálním komentářům se dozvíte zajímavosti z historie hradu Landštejn

Monumentální hrad Landštejn patří k jedněm z nejimpozantnějších památek na jihu Čech. Pokud přemýšlíte, na jaký výlet o letních prázdninách vyrazit, možná pro vás máme zajímavý tip.

Ačkoliv se na hradě konají standardní prohlídky bez průvodce, v letošním roce jeho správa připravila takzvané speciální komentáře. Turisté si tak mohou poslechnout výklad o historii a stavbě hradu, a to vždy v 11 a 15 hodin, tedy kromě pondělí. A to není všechno...

„Také hrad Landštejn během letních měsíců připomíná letošní rok mistra Jana Husa. Při této příležitosti připravil pro zájemce výklad o husitském dobývání hradu. Výklad se koná ve velkém příkopu pod kaplovou věží a k dispozici budou historické obrázky a repliky dvou husitských zbraní. Výklad trvá 30 minut a začíná vždy ve 13 hodin,“ dodává mluvčí jihočeských památkářů Jitka Skořepová.

Vstupné na hrad Landštejn je 70 korun. Děti, studenti, ZTP a senioři zaplatí 45 korun. Rodinné vstupné je letos stanoveno na 185 korun. Děti do šesti let mají vstup zdarma. Na hrad můžete vyrazit i se psem, je však nutné ho mít na vodítku.

Foto: commons.wikimedia.org

Štítky hrad, Landštejn, Česko, historie, Jan Hus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky speciálním komentářům se dozvíte zajímavosti z historie hradu Landštejn  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.