Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Letní kino Háječek brzy otevře brány. Těšte se například na Bobule, Apocalypto či Postřižiny

Mezi mnohými Budějčáky má až kultovní postavení. A není se čemu divit... Krásné prostředí, vesměs klasické filmy a co je pro mnohé bezpochyby příjemné - vstupné zdarma. O kom je řeč? O Letním kinu Háječek, které v sobotu 11. července zahájí svůj program.

Pojďme se podrobněji mrknout, co všechno nás v následujících týdnech čeká. Program je uzpůsoben spíše tak, aby do kina mohly vyrazit celé rodiny, žádné „erkové“ akční filmy či horory nečekejte, naopak se těšte hlavně na komedie, jak české, tak zahraniční, letité, novější...

11. 7. - Bobule (21:30)

Začne se pěkně na pohodičku. Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer, víno, Morava... Bobule jsou bezesporu jednou z nejoblíbenějších českých komedií posledních let. Film byl tak úspěšný, že hned o rok později mohli diváci sledovat dvojku.

12. 7. - Půlnoc v Paříži (21:30)

Legendární Woody Allen neztrácí dech ani před osmdesátkou. Jedním z jeho posledních filmů je Půlnoc v Paříži. Společně s Owenem Wilsonem a Rachel McAdamsovou prožijete několik poetických chvil, které zahřejí u srdce. Podobných snímků se již příliš netočí, proto pokud jste ho dodnes neviděli, v neděli to můžete napravit.

16. 7. - Příběh kmotra (21:30)

Tady trošku přituhne... V krimi dramatu Petra Nikolaeva, který má na kontě například Lidice, excelují Ondřej Vetchý a Lukáš Vaculík. Určitě jeden z povedenějších českých filmů roku 2013.

17. 7. - Apocalypto (21:30)

Mel Gibson šokoval jako režisér už v roce 2004 syrovým filmem Umučení Krista. O dva roky později nabídl film, který šel opět proti hlavnímu proudu a dokázal rozpumpovat krev v žilách - Apocalypto. Jste připraveni na strhující jízdu?

23. 7. - Vejška (21:00)

Prozatím poslední film Tomáše Vorla se vrací k úspěšnému snímku Gympl z roku 2007. Vejška opět sleduje osudy Petra Kocourka (Tomáš Vorel ml.) a Michala Kolmana (Jiří Mádl), kteří jsou sice starší, avšak láska ke graffiti je stále neopustila...

24. 7. - Postřižiny (21:00)

Totální klasika Jiřího Menzela. Poetická komedie z pivovarského dvora, ve které podali nezapomenutelné herecké výkony například Magda Vašáryová, Jaromír Hanzlík, Jiří Schmitzer a v neposlední řadě Rudolf Hrušínský. Právem jedna z nejoblíbenějších komedií českého filmu.

30. 7. - Obsluhoval jsem anglického krále (21:00)

Opět Jiří Menzel, opět Bohumil Hrabal... A pět Českých lvů!

31. 7. - Poznáš muže svých snů (21:00)

Na závěr měsíce opět Woody Allen a jeho specifický cit pro filmové umění. Romantická komedie s Gemmou Jonesovou, Joshem Brolinem, Anthony Hopkinsem či Naomi Wattsovou.

Srpnový program přineseme na začátku měsíce.

Štítky film, Apocalypto, komedie, letní kino, Woody Allen, Jiří Menzel, Tomáš Vorel, Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer, Paříž, Mel Gibson, Anthony Hopkins

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino Háječek brzy otevře brány. Těšte se například na Bobule, Apocalypto či Postřižiny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.