Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Múzy nejenom inspirují, ale i pobaví budějcké publikum

Festival pro všechny generace vypukne tento týden ve středu na slepém rameni Vltavy a těšit se jím budete až do pondělí. Další zajímavou akci, kterou Budějcká Drbna doporučuje, je výlet vlakem za divadlem na zámek Kratochvíle, který se nachází v Netolicích.

Léto ve městě

Ve středu od 18 hodin zaplaví nádvoří radnice především děti. Bude se hrát pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Marionetovou pohádku pořádá Divadlo ŠUS.

Galerie Pod kamennou žábou připravila na středu od 19 hodin rodinné pouliční představení s názvem Quijote!

Galerie Krampus

Sklepní prostory bývalého pivovaru ve městě Kaplice obydlely příšery pekla, ale to ne jen tak ledajaké. Krampus čerty si můžete prohlédnout v Galerii Krampus Kaplice na náměstí vždy od 10 do 17 hodin a v neděli od 13 do 16 hodin.

Múzy na vodě

Oblíbený budějcký festival Múzy na vodě odstartuje ve středu a to představením orchestru a sboru Jihočeského divadla. Večer ponese název Letem oper(et)ním světem a začne ve 21:30 na slepém rameni Vltavy.

Ve čtvrtek večer si ve stejnou hodinu vychutnáte nejkrásnější vybrané scény z baletu. Labutí jezero představí balet Jihočeského divadla.

Páteční večer rozjasní vystoupení Josefa Laufera a Rozhlasového swingového orchestru ČRO České Budějovice. Koncert začne ve 21:30 na slepém rameni Vltavy.

Báru Hrzánovou a Condurango si užijete v sobotu večer. Šanson s latinskými, „budějovickými a proseckými“ rytmy se ponese slepým ramenem Vltavy od 21:30.

Neděle bude koncertní. Od 21:30 uslyšíte cimbálovku s názvem Medicimbal (band).

Poslední den festivalu uslyšíte zpívat Mira Žbirku a to ve stejnou hodinu i na stejném místě jako všechny předchozí dny Múz na vodě.

Předvádění lidových řemesel

Tento týden ve čtvrtek uvidíte v Galerii Na dvorku předení na kolovratu v podání Dany Vařilové a malovat na textilie vás naučí Anna Kočvarová. Vyzkoušet si obě řemesla budete moci od 12 do 18 hodin.

Vlakem za divadlem

Tradiční jízda divadelního vlaku se tentokrát koná v sobotu. Vlak z Českých Budějovic, který vás doveze do Netolic, vyjede v 18:12. Na netolickém vlakovém nádraží bude připraven autobus, který zájemce dopraví na zámek Kratochvíle, kde si nejdříve prohlédnou interiér této kulturní památky a dále bude následovat od 21 hodin divadelní fraška s názvem Pro nic za nic, jejíž autor je Johann Nepomuk Nestrove.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Foto: www.inbudejovice.cz

Štítky divadlo, Vltava, Drbna.cz, galerie, Netolice, Jihočeské divadlo, Kaplice, Miroslav Žbirka, Barbora Hrzánová, Josef Laufer, Johann Nepomuk Muxel, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Múzy nejenom inspirují, ale i pobaví budějcké publikum  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.