Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Červená Lhota a Dačice dnes zvou na netradiční prohlídky

Máte rádi netradiční prohlídky? Pokud ano, rezervujte si dnešní odpoledne! Na zámcích Červená Lhota a Dačice se uskuteční dvě velmi speciální akce, které vám určitě udělají radost.

Na zámku Červená Lhota proběhne prohlídka s názvem O lhotecké tvrzi. „Zámek si letos připomíná 550 let od první písemné zmínky, a proto zve zvídavé návštěvníky do nejstarších částí zámku, bývalé tvrze, které se nacházejí ve sklepních prostorách. Za doprovodu a výkladu kastelána Tomáše Horyny se podívají také do provozních prostor a nahlédnou i do soukromých bytů,“ uvedla mluvčí památkářů Jitka Skořepová.

Jestli vás zajímá architektura a podrobnější historie dačického zámku, neměli byste si nechat ujít mimořádnou kastelánskou prohlídku. „Kastelán Jan Mikeš bude hovořit o tom, jak se projevila doba empíru a následného neoklasicismu v architektuře a vybavení zámku v Dačicích. Prohlídka zahrnuje exteriéry zámku, doplněné krátkým výkladem o zámeckém parku a vybrané interiéry se zaměřením na umění a architekturu první třetiny 19. století. Na prohlídce budou předvedeny i některé dosud nezpřístupněné exponáty.“

A nyní bohužel horší zpráva - obě prohlídky se konají ve stejný čas - od 16 hodin. Je tedy třeba si vybrat a nejlépe si lístky rezervovat předem.

Foto: Jitka Skořepová

Štítky Dačice, červená lhota, Zámek Červená Lhota, zámek, architektura, Jan Mikeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červená Lhota a Dačice dnes zvou na netradiční prohlídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.