Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeské památky dnes zvou na tři zajímavé akce

Dnešní den je jako stvořený pro návštěvu některé z jihočeských historických památek. V předvečer letního slunovratu se totiž uskuteční několik zajímavých akcí, které nabídnou nevšední zážitek.

Nezapomenutelná bude určitě večerní prohlídka kláštera Zlatá Koruna, která se uskuteční dnes od 21.30.

"Prohlídku místností bývalého cisterciáckého kláštera umocní předčítání z Benediktovy řehole, návštěva nově zrekonstruované opatské kaple se zachovanými unikátními nástěnnými malbami či libé tóny kostelních varhan ze 17. století. Právě v největším jihočeském kostele Nanebevzetí Panny Marie bude prohlídka zakončena,“ uvedla mluvčí památkářů Jitka Skořepová.

O hodinu dříve se na zámku v Jindřichově Hradci odehraje Noc na Karlštejně. Oblíbený příběh představí Divadelní soubor Karla Čapka na 3. zámeckém nádvoří.

Slavnostní chvíle dnes zažijí návštěvníci zámku Kratochvíle. Během mše svaté, která začne v 16 hodin, bude požehnán nový oltář v kostele Narození Panny Marie. „Oltář představuje mimořádné dílo vytvořené v antverpských dílnách ve dvacátých letech 16. století a zpodobňuje triptych Klanění tří králů. Pro umístění oltáře na Kratochvíli byla pořízena nová malovaná predela, která znásobuje uměleckou i duchovní hodnotu oltáře,“ dodala Jitka Skořepová.

Štítky klášter zlatá koruna, Nanebevzetí Panny Marie, Karel Čapek, Kratochvíle, Svátek Narození Panny Marie, Jindřichův Hradec, Noc na Karlštejně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské památky dnes zvou na tři zajímavé akce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.