Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Temelínské čarování láká dětské kouzelníky

V duchu čar a kouzel se ponese sobotní odpoledne u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Děti od dvou do patnácti let se mohou těšit na volbu o nejkrásnější kouzelnickou masku, malování na obličej a řadu soutěží s kouzelnickou tématikou. Na tři a půlhodinový program, který začíná v 15 hodin, je vstup zdarma.

Celkem sedm soutěží připravili organizátoři pro návštěvníky druhého ročníku Temelínského čarování. Děti budou například chodit po laně, odpovídat na čarodějnické otázky nebo hledat ztracené klíče. „Každý, kdo absolvuje všechny disciplíny, dostane čarodějnický glejt. Navíc děti, které přijdou v maskách, se budou moci zúčastnit soutěže o nejhezčí čarodějnici a čaroděje,“ představuje program zábavného odpoledne Jana Gribbinová, vedoucí Infocentra JE Temelín.

Soutěže budou doplňovat vystoupení dětských uměleckých souborů z okolí elektrárny. Celý program zahájí mažoretky z DDM Týn nad Vltavou, své umění poté předvedou i taneční soubory z centra Poškolák z Hluboké.

Během celého odpoledne si budou moci návštěvníci opéci i buřtíka. „Každý si ho může přinést sám, případně si zakoupit přímo na místě klasický špekáček. Je to tedy o chuti každého účastníka,“ doplňuje Gribbinová. Na táborák budou dohlížet místní hasiči a přitom návštěvníkům představí část své techniky.

Od půl šesté pak odpolední program ukončí hodinová dětská diskotéka. Loni při premiéře Temelínského čarování přišlo k Temelínu šest stovek lidí.

Štítky soutěž, Jaderná elektrárna Temelín, maska, Týn nad Vltavou, Hluboké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínské čarování láká dětské kouzelníky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.