Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Éru hippies a beatové muziky si připomenete ve Wortnerově domě

Alšova jihočeská galerie připravila pro Jihočechy výstavu, díky které se dostanou do 60. let minulého století. Stovky obalů alb, plakátů, knih a dalších věcí týkajících se jednoho z nejzajímavějších období rockové hudby uvidíte na výstavě s názvem Psychedelia.

Autorem výstavy je sběratel Zdenek Primus, který se proslavil minulým projektem s názvem The Pope Smoked Dope.

Na budějcké expozici se vrátíte do let svého mládí. Zaposloucháte se do hudby, která ovlivnila tehdejší svět. Jimmy Hendrix, The Doors, Frank Zappa a spoustu dalších slavných jmen uvidíte na obalech desek, které jsou poutavě graficky zpracované.

Na výstavě nechybí sekce věnovaná i české rockové scéně. Dobové plakáty, které zvou na akce do pražských klubů, pobaví.

Výstava, kterou nepřekvapivě navštěvuje většina mužského pokolení, je raritou v celé Evropě. Barevné přebaly knih i vinylových desek vás za doprovodu skvělé hudby dostanou do euforie a nebudete chtít výstavu opustit. Možné je i mezi expozicí posedět a zavzpomínat. 

Tvořiví návštěvníci mají prostor se barevně vyjádřit na zdi na dvoře. Domů si můžete odnést stylovou tašku s názvem výstavy, který vznikl odvozeninou žánru psychedelic music, který se pokoušel napodobit změnu mysli po požití drog, či katolog s první odbornou studií na téma psychedelie a Československo.

Galerie také pořádá komentované prohlídky přímo s autorem. Nejbližší můžete absolvovat ve čtvrtek 14. května v 17 hodin. 
Každý čtvrtek je také možnost od 19 hodin zhlédnout projekci filmů. Čtrnáctého května se bude pouštět Perný den od Richarda Lestera.

Výstava bude v Budějcích ke zhlédnutí až do 28. června.

Psychedelia

Pondělí, 11. května 2015, 11:09

Psychedelia
Psychedelia

Štítky výstava, hudba, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Frank Zappa, Zdenek Primus, The Doors, dům, Richard Lester, Evropa, kniha, plakát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Éru hippies a beatové muziky si připomenete ve Wortnerově domě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.