Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kouzlíte, hrajete na klavír nebo se věnujete jinému umění? Krajinské korzo vám dá prostor

Umíte něco, čím byste mohli okouzlit ostatní? Jste z Budějc? V tom případě byste se koncem letních prázdnin mohli aktivně zúčastnit tradičního projektu Město lidem/lidé městu, který se opět uskuteční v Krajinské ulici a na Piaristickém náměstí. Organizátoři nyní nabízejí potenciálním zájemcům prostor k prezentaci.

Vítán je v podstatě každý, kdo něco umí. „A opravdu to nemusí být profesionál,“ upozorňuje Robin Mikušiak z organizačního týmu a dodává: „Rádi bychom oslovili celé věkové spektrum, a tak se nabízí aktivity pro děti, pro děti s rodiči, sportovní ukázka, exhibice, hudební vystoupení kapely či jednotlivce. Své umění může návštěvníkům prezentovat nadějný klavírista, kouzelník, pouliční umělec nebo představitel stand-up comedy. Nemáme skoro žádné mantinely.“

Vítáni jsou i různí výrobci a prodejci. Robin Mikušiak však zdůrazňuje, že je zde kladen velký důraz na kvalitu. Není cílem z akce udělat trhy.

Prostor také mohou dostat místní spolky. „Pokud nějaký spolek předvede taneční vystoupení, nebo práci s dětmi v jejich kroužku, popřípadě divadelní ochotnické představení, bude to přesně ono. Existuje určitě mnoho spolků a souborů, o kterých se moc neví a přitom jsou velmi kvalitní. No a zde o sobě mohou dát velmi nenásilně a přitom účinně vědět,“ říká Robin Mikušiak.

Budějce jsou prioritou

Jaké jsou podmínky? Pořadatelé primárně chtějí, aby akce byla o Budějcích a Budějčácích. „Pokud dále, pak o Jihočeších. Byli bychom rádi, aby se hlásili ti, jež mají vkus, chápou podstatu celého projektu a mohou být přínosem pro program. Těm nejlepším jsme samozřejmě schopni zaplatit i honorář. Finance z budějovického grantu by přece měli skončit zase zpět v Budějcích.“

Letošní ročník se uskuteční v termínu 28. a 29. srpna. Z výše zmíněného vyplývá, že program ještě není uzavřen. „Stále na něm intenzivně pracujeme. Věříme, že je ve městě velká spousta šikovných lidí, kteří mohou ostatním mnoho dát a stanou se součástí programu,“ říká Robin Mikušiak.

Pokud si tedy věříte, neváhejte a organizátorům se přihlaste. Kontakty naleznete na webu www.mestolidemlidemestu.cz.

Dva dny plné kultury a odpočinku

Projekt Město lidem/lidé městu je skutečně jedinečný. Na dva dny se Krajinská ulice mění v kulturní prostředí, ve kterém si můžete užít třeba muziku, divadlo, nebo jen relaxovat. Příjemný odpočinek je jedním z hlavních témat této pouliční slavnosti.

Na Krajinské korzo navazuje o kus dál program na Piaristickém náměstí, kde měl vloni velký úspěch pražský Cirk La Putyka.

Krásným závěrem za minulým ročníkem bylo pouštění lampionů po řece Malši, které zároveň představovalo symbolickou tečku za letními prázdninami.

Štítky Krajinská, Město lidem, lidé městu, kultura, vystoupení, umělci, hudba, projekt, České Budějovice, umění, klavír, Cirk La Putyka, prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouzlíte, hrajete na klavír nebo se věnujete jinému umění? Krajinské korzo vám dá prostor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.