Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Významní chorvatští umělci se představí v borovanském klášteře

V kostele Navštívení Panny Marie se v neděli 20. října od 18 hodin opět po roce uskuteční koncert významných, světově uznávaných, chorvatských umělců. Koncert se koná za podpory města Záhřeb v rámci spolupráce s Akademií múzických umění v Záhřebu.

V letošním roce v Borovanech vystoupí sopranistka Nikolina Pinko, která speciálně na tento koncert přiletí ze švýcarského Bernu. Nikolina Pinko účinkovala po celém světe a například v prosinci 2011 zpívala jako sólistka na slavnostním koncertě s filadelfským symfonickým orchestrem na turné v Čínské republice. Získala několik prestižních pěveckých ocenění. Debutovala v roli Micaely v Bizetově Carmen v Národním divadle v Záhřebu a nyní vystupuje v roli Mimi v Pucciniho La Bohéme v Chorvatském národním divadle Osijek.

Na varhany Nikolinu Pinko doprovodí Edmund Borić Andler. Studoval v mistrovských třídách u Jaroslava Tůmy, Pietera van Dijka a Daniela Rotha a patří mezi nejvýznamnější mladé varhanní umělce. Vyniká svými výkony v interpretaci virtuózních skladeb z období romantismu a soudobé hudby. Působí zejména jako koncertní umělec a uspořádal několik set koncertů v Evropě, Jižní Africe, Izraeli, USA, Sýrii, Bělorusku, Ukrajině a Rusku.

V průběhu večera zazní skladby autorů G. F. Handela, W. A. Mozarta, G. Verdiho, A. Tinazzoliho, G.Pucciniho, a dalších. Předprodej vstupenek je na www.cbsystem.cz.

Tisková zpráva

Štítky Borovany, klášter, koncert, Nikolina Pinko, Edmund Borić Andler, Záhřeb, Akademie múzických umění v Praze, kostel, Jaroslav Tůma, Peter van Dijk, Daniel Roth, Wolfgang Amadeus Mozart, Bern, Čínská republika

Významní chorvatští umělci se představí v borovanském klášteře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.