Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jihočeská kapela přichází po třech letech s novým albem. Sáhli jsme do nových vod, říká frontman

Jihočeská multižánrová kapela Spolektiv přichází po třech letech s novým autorským albem Vyřiďte doma. V pestré směsi šestnácti nových písní nabízí Spolektiv prolínání žánrů, promyšlené instrumentální party i originální autorské texty.

Novými nahrávkami překračuje kapela hranice stylů a sází na neotřelé prolínání rocku, jazzových motivů, šansonu a folku v kombinaci s lyrickými i prozaickými texty, které se pohybují na tenké hranici mezi vážnými životními otázkami a humorem.

„Vždy se těšíme na okamžik, kdy mezi kapelou a posluchači přeskočí pomyslná jiskra a oběma směry začne proudit neskutečná energie,“ říká jeden z lídrů Martin Jančura. „Instrumentálně i textově jsme tentokrát sáhli do nových vod a věříme, že posluchače překvapíme propracovaností nástrojových partů, pestrostí stylů i texty na témata, která od nás ještě nezazněla,“ dodává frontman Jaroslav Hnízdil.

„S novými nápady a životními zkušenostmi jsme se před šesti lety pustili znovu do hraní. Nezůstali jsme však u původního konceptu převážně folkové kapely a s novou tvůrčí vlnou oslovujeme širší posluchačské skupiny napříč žánry. To klíčové, co naše posluchače spojuje, je zájem o kvalitní autorskou hudbu v autentickém podání. Pokaždé nás znovu fascinuje, jak naše koncerty dokážou propojit různé skupiny lidí s různými hudebními preferencemi,“ říká Hnízdil.

Název alba Vyřiďte doma vysvětluje Jaroslav Hnízdil jako obrat ke svým blízkým, k rodině. Vzkaz domů, že je vše v pořádku. „Je to poselství prostřednictvím jiných, důvěryhodných osob, kterým lze věřit. Přeneseně vyřizují doma, že naše hudba se vyvíjí, je poctivá a kdo ji slyšel, vám to rád potvrdí. A i když s vámi doma někdy nejsme, myslíme na vás a můžete být za to, co děláme, na nás pyšní,“ dodává. 

Tisková zpráva

Štítky hudba, jižní Čechy, kapela, Spolektiv, hudební skupina, styl

Jihočeská kapela přichází po třech letech s novým albem. Sáhli jsme do nových vod, říká frontman  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.