Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Totalita na náměstí přilákala tisíce lidí, vystřídá ji projekt Paměti národa

Projekt Totalita, který se představil na náměstí v Budějcích od 23. do 28. září, zaujal mnoho lidí. Připomněl nám vlastní trpkou zkušenost s komunistickým režimem i jeho oběťmi. Za použití nejmodernějších technologií a prostřednictvím zážitku chtěli autoři vtáhnout diváka do reálií totalitního Československa i přelomové doby roku 1989 a umožnit jim si na několik okamžiků dobovou atmosféru prožít na vlastní kůži.

„Projekční dóm na náměstí Přemysla Otakara II. se stal během několika hodin hlavní atrakcí, všechny dny se před ním tvořily fronty, prakticky veškeré projekce byly obsazené. Dopoledne chodily stovky žáků ze základních škol. Celkově instalaci navštívilo přes 17 tisíc lidí, většinou z mladší generace,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Hlavní zářijový program „30 let svobody v Českých Budějovicích“ projekt Totalita, vystřídá v říjnu zajímavý výstavní projekt Paměti národa „Nezapomeňme“. Zahájen bude 15. října vernisáží na náměstí. 

Foto Jan Pešek

Štítky Totalita, projekt, náměstí, České Budějovice, Paměť národa, Československo, Juraj Thoma

Totalita na náměstí přilákala tisíce lidí, vystřídá ji projekt Paměti národa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.