Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nádvoří pivovaru Samson na svatého Václava rozvibruje řízná muzika i lahodné pivo

PR článek

Když se spojí pivovarský dvůr, významné výročí a oslava absolutní výhry na mezinárodní soutěži, vznikne událost, která potěší místní obyvatele i výletníky a příjemně naváže na akce z předchozích let. Nádvoří pivovaru Samson 28. září rozkvete Svatováclavskými slavnostmi, které odbitím desáté hodiny ranní otevřou stánky s domácími i světovými delikatesami, roztočí sudy se skvělým nefiltrovaným ležákem a pobaví poutavým doprovodným programem s kapelami nejrůznějších žánrů. Přijďte společně s pivovarem oslavit jeho vítězství na World Beer Awards v Londýně, okoštovat a zkrátka vychutnat si pořádný doušek báječného sobotního dne.

Sezona festivalů ještě neskončila, „pivní loket“ zatím není třeba odkládat. Poslední zářijovou sobotu se otevřou brány pivovaru Samson a nádvoří přivítá návštěvníky vůní grilovaného býka, francouzských klobásek, BBQ žebírek, ale také například paelou nebo mexickými tortillami. Slavnosti nabídnou pestrou paletu chutí od staročeských specialit až po mezinárodní kuchyni. Chuťovou přehlídku doprovodí čerstvý nefiltrovaný ležák Samson.

Nebude chybět ani zábavný doprovodný program. Žílami bude proudit nejen šmakovní pivo, ale i nadupaná muzika. Nejdříve si diváky podmaní kapela Lovesong orchestra, která přinese oblíbené balkánské rytmy, k posezení zahraje flašinetář Milan Binder, milovníky country potěší skupina Country Rebels CB. K vystoupením se se svým akordeonem přidá i Václav Koubek a další. Návštěvníci pak budou moci porovnat síly v nejrůznějších soutěžích s pěknými cenami, mezi nimiž budou například i lístky na fotbal SK Dynamo, se kterým od letošního roku Samson spolupracuje. Atmosféra se ponese v duchu oslav nevídaného triumfu pivovaru na mezinárodním poli. Na prestižní soutěži v Londýně totiž pivovar získal ne jednu výhru, ale hned tři zlaté v čele s celosvětovým prvenstvím za nejlepší ležák typu „Bock“ na světě.

„Název Svatováclavské slavnosti je příhodný, letos je totiž opravdu co slavit. Již podruhé se nám podařilo uspět na uznávané mezinárodní soutěži World Beer Awards v Londýně, a to grandiózně. Odnesli jsme si vítězství v kategorii tmavý ležák i zlato za nealkoholické pivo. Největší radost však mám z úžasného výsledku našeho speciálu Samson BOCK. Samson nyní opravdu patří do první ligy světových piv. Návštěvníci budou sami moci ochutnat,“ říká Daniel Dřevikovský, generální ředitel pivovaru Samson.

World Beer Awards je prestižní mezinárodní soutěž, která vybírá ta nejlepší piva v nejrůznějších kategoriích a patří k absolutní špičce pivních evropských klání. O výsledcích soutěže rozhoduje mezinárodní porota, jejíž členové z celého světa jsou kapacitami ve svém oboru.

 „Program Svatováclavských slavností bude opravdu prošpikovaný tím nejlepším, co by si člověk během první podzimní soboty k jídlu, k pití a k poslechu přál. Věřím, že neopakovatelným hudebním zážitkem bude například bubenická show Tam Tam Batucada, která dvůr pivovaru doslova rozvibruje. Báječnou atmosféru však samozřejmě pomůžou dotvořit i sami návštěvníci,“ říká Štefan Oršoš z produkční společnosti Food event.

Štítky Samson, slavnosti, Svatováclavské slavnosti, pivo, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., slavnost, Václav Koubek, pivovar, Londýn, Milan Binder

Nádvoří pivovaru Samson na svatého Václava rozvibruje řízná muzika i lahodné pivo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.