Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Blíží se Vltava žije, výstaviště se promění ve startovací rampu na Měsíc

Už v pátek startuje další ročník multimediální show Vltava žije. Inspirací pro letošek je 50. výročí přistání člověka na Měsíci. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost vidět premiéru multimediální show Man on the Moon. Letošní koncept vtáhne diváka mnohem více do dění. Chybět nebudou originální scénické prvky, výpravná multimediální scéna nebo živé obrazy.

„Vesmírně našlapaná show odstartuje už tento pátek na výstavišti v Budějcích. Celá show se skládá z multimediálních fragmentů. Je pojatá jako oslava toho, co člověk před padesáti lety dokázal. Málokdo ví, že na celém projektu pro Apollo 11 pracovalo na 400 tisíc lidí. Chceme diváka vtáhnou do děje a atmosféry,“ uvedl režisér multimediální show Rudolf Střítecký.

Na výstavišti v těchto chvílích roste 30 metrů široká a 20 metrů vysoká multimediální scéna, která kombinuje různé projekční technologie a pro diváka se bude odhalovat postupně. „Nejintenzivnějším zážitkem by měl být obraz startu rakety, který by měl diváka na okamžik přenést na floridský Cape Canaveral,“ popsal Střítecký.

Vltava žije bude také probíhat u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Přímo nad vodní hladinou rybníčku v parku vytvoří speciální vysokotlaké čerpadlo plátno o velikosti 240 metrů čtverečních. „Přibližně desetiminutová projekce se bude opakovat každých patnáct minut. Začíná se v osm hodin večer a hladina zámeckého rybníčku se uklidní v jedenáct hodin večer. Součástí projekce bude i noční prohlídka temelínského Infocentra. Vstup je zdarma a pro lidi z Týna nad Vltavou bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava,“ dodal tiskový mluvčí JE Temelín Marek Sviták.

Hlavní brána výstaviště se otevře v pátek ve čtyři hodiny odpoledne, kdy bude připraven tematický doprovodný program, přednášky o vesmíru, rodinná zábava, stánky s občerstvením i hudební program. Těšit se můžete na Kiss party live i na jednu z nejlepších evropských party kapel, funk, soul a pop-rockovou cover kapelu, TRAM69.

Vstupné na výstaviště je 150 korun a děti do 12 let mají vstup zdarma. Vstup na akci do areálu bude možný pouze hlavní bránou z Husovy ulice. 

Štítky Vltava žije, České Budějovice, Výstaviště, Temelín, akce, show, kongresové centrum, Vltava, Měsíc, Man on the Moon, Apollo 11, Jaderná elektrárna Temelín

Blíží se Vltava žije, výstaviště se promění ve startovací rampu na Měsíc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.